Boris Johnson s-ar fi dus în vacanță pe banii britanicilor. Parlamentul a început investigația

Boris Johnson PROFIMEDIA
  • Boris Johnson este vizat de o nouă investigaţie parlamentară referitoare la fondurile alocate pentru o vacanţă de lux în Insulele Caraibe
  • Comisia pentru Standarde Etice din Camera Comunelor verifică sursele de finanţare a vacanţei pe care Boris Johnson a petrecut-o cu logodnica sa
  • Vacanța ar fi costat aproximativ 17.400 de euro

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este vizat de o nouă investigaţie parlamentară referitoare la fondurile alocate pentru o vacanţă de lux în Insulele Caraibe, anunţă oficiali politici de la Londra.

Comisia pentru Standarde Etice din Camera Comunelor verifică sursele de finanţare a vacanţei pe care Boris Johnson a petrecut-o cu logodnica sa, Carrie Symonds, în intervalul 26 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020 în Insula Mustique din Caraibe. Vacanţa ar fi costat 15.000 de lire sterline (aproximativ 17.400 de euro), conform publicaţiei The Evening Standard.

Kathryn Stone, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Standarde Etice, a confirmat că a fost lansată o investigaţie în acest caz. Nu este clar de unde au provenit fondurile. Boris Johnson va trebui să explice dacă a cheltuit fonduri din surse publice ori private şi să dezvăluie eventualele surse private.