• Numirea consilierului special Jack Smith este neconstituțională, spune Judecătoarea Aileen M. Cannon.
  • Numirea lui Smith de către Departamentul de Justiție este neconstituțională deoarece a fost făcută fără aprobarea Senatului.
  • Alte instanțe au respins argumente similare celor făcute de Trump în Florida.
  • Decizia judecătoarei Aileen M. Cannon este o victorie remarcabilă pentru Trump.

UPDATE 18:00 – Reacția lui Trump

„Pe măsură ce înaintăm în Unirea Națiunii, după evenimentele teribile de sâmbătă, respingerea acestei acuzații ilegale din Florida ar trebui să fie urmată de respingerea tuturor acuzațiilor din această vânătoare de vrăjitoare”, a spus Trump.

Știrea inițială

Judecătorul federal Aileen M. Cannon respinge cazul documentelor clasificate ale lui Trump, citând numirea neconstituțională a consilierului special Jack Smith. Astfel, Trump scapă de un proces, scrie Wall Street Journal.

Numirea lui Jack Smith de către Departamentul de Justiție este neconstituțională deoarece a fost făcută fără aprobarea Senatului, potrivit comunicatului oficial.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Jack Smith a fost numit de Merrick Garland în noiembrie 2022, pentru a conduce două investigații privind posibilele infracțiuni ale fostului Președinte Donald Trump.

Una dintre investigații viza retenția și ascunderea de către Trump a documentelor clasificate după ce a părăsit funcția în ianuarie 2021, în timp ce cealaltă viza incitarea oamenilor de către Trump în atacul asupra Capitoului, din 6 ianuarie 2021.

Decizia judecătoarei Aileen M. Cannon este o victorie remarcabilă pentru Trump, ai cărui avocați au adus argumente nenumărate pentru a respinge cazul. Alte instanțe au respins argumentele similare celor aduse de Trump cu privire la numirea ilegală a lui Smith.

Citește și