CAB a respins cererea lui Liviu Dragnea de strămutare a procesului privind întâlnirea cu Trump

Liviu Dragnea a vorbit și despre posibilitatea refacerii USL.

Curtea de Apel București (CAB) a respins cererea lui Liviu Dragnea de strămutare a procesului privind întâlnirea cu Doland Trump, de la Tribunalul București la o altă instanță din țară.

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul DRAGNEA LIVIU NICOLAE, de strămutare a cauzei care face obiectul dosarului nr. 14451/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti Secția I Penală. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 04.11.2021”, a decis instanța, joi.

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA pentru vizita din 2017 în SUA, când s-a întâlnit cu Trump

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, în 17 mai 2021, de Direcția Națională Anticorupție într-un nou dosar care are legătură cu vizita sa în SUA, din ianuarie 2017, când s-a întâlnit cu fostul președinte american Donald Trump.

Liviu Dragnea a fost într-o vizită în SUA în anul 2017, când a participat la un dineu organizat cu privire la învestirea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

Atunci a apărut în presă informația că Dragnea a plătit pentru a se fotografia cu Trump. După acea vizită, fostul lider PSD anunța că îi va da în judecată pe toţi cei care au spus în spaţiul public că a plătit un milion de euro pentru a se fotografia cu fostul preşedintele american.

Am mai auzit că am plătit un milion de euro să fac fotografii cu Donald Trump. Sper ca această minciună, această prostie să nu ajungă acolo (în SUA – n.red.)”, declara atunci Liviu Dragnea.

Însă, potrivit Politico şi New York Times, accesul la toate evenimentele din cadrul săptămânii învestirii lui Donald Trump a fost pe bani, costul unui pachet începând de la 25.000 de dolari şi putând ajunge până la un milion de dolari.

DNA arată că Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în stare de deținere pentru fapte de corupție ce ar fi avut loc în perioada în care ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților și al PSD.

Dragnea, acuzat de trafic de influență

El este acuzat de două fapte de trafic de influență, folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Alături de fostul lider PSD au mai fost trimiși în judecată un om de afaceri în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență, dar și doi oameni de afaceri acuzați de infracțiunea de complicitate la cumpărare de influență.

De asmenea, Gheorghe Dimitrescu, la data faptei consilier parlamentar, a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„I. În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

Procurorii DNA precizează că, în cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin îi aparțin lui Liviu Dragnea.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Exit mobile version