• Ministerul Justiţiei va plăti, în perioada 2020-2024, salarii de 390 milioane euro pentru angajaţii din justiţie
  • Cătălin Predoiu a fost audiat în comisiile de specialitate ale Parlamentului
  • Cătălin Predoiu a primit, în urma audierii din comisia din Parlament, aviz negativ

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat că în perioada 2020-2024, Ministerul va avea de plătit salarii de 390,2 milioane de euro pentru magistraţi. Cătălin Predoiu a subliniat că drepturile salariale sunt stabilite prin hotărâri judecătorieşti

Predoiu: „Estimările noastre, pe baza datelor pe care le aveam din instituţiile pentru care Ministerul Justiţiei este ordonator principal de credite sunt în sensul că pentru perioada 2020-2024 se vor plăti aproximativ 390,2 milioane de euro pentru drepturi stabilite prin hotărâri judecătoreşti”.

Cătălin Predoiu a primit aviz negativ după audierea sa din Parlament, cu 37 de voturi „împotrivă” şi cu 26 de voturi „pentru”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
Audierea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Audierea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.Publicată de PNL Bucuresti pe Marţi, 18 februarie 2020

Predoiu este propunerea Guvernului Orban 2 pentru portofoliul Justiţiei. Acesta a fost audiat mai bine de două ore în comisia de specialitate din Parlament.

„Ținem morțiș să desființăm Secția Specială, dar mai sunt și alții care vor. (…)”, i-a răspuns Cătălin Predoiu unei deputate PSD care acuza PNL că vrea desființarea acestei secții.

Cătălin Predoiu a spus că există asociaţii care nu vor desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, însă nu pot fi luate în calcul, deoarece numărul membrilor este incert.

Cătălin Predoiu: „Am tot respectul pentru asociaţii, pentru membrii lor, dar fără supărare, nu pot fi asimilate cu noţiunea de magistraţi. Nu ştim câţi membri au asociaţiile. Unii spun mai mult, alţii mai puţini. Dacă vrem să vorbim despre magistraţi, putem să vorbim despre consultarea pe care a făcut-o Ministerul Justiţiei cu toate instanţele – acolo, da, putem să vorbim despre magistraţi.”

Predoiu a făcut un apel către parlamentari ca modificarea legilor justiției și a Codurilor Penale să fie amânată până după alegerile anticipate sau cele la termen.

Circ la audierea lui Ion Ștefan: „Vă rog frumos să nu mă avizaţi, că eu nu vreau blat cu PSD-ul”

Ştefan Ion, ministrul propus la Dezvoltare, le-a cerut membrilor comisiei care îl audiază să nu îl avizeze pozitiv Ion Ştefan a primit azi un aviz negativ din partea Comisiilor pentru administraţie ale Parlamentului. USR s-a abţinut de la vot. Liberalii, însă, au votat pentru un aviz pozitiv, deşi au anunţat că nu vor vota învestirea […]

Read more