• Kamala Harris are cele mai multe şanse să fie candidata Partidului Democrat.
  • SUA au introdus pentru prima dată o strategie la Marea Neagră.
  • Administrația Biden a dublat numărul militarilor americani din România, la 4.000.
  • România este pe cale să semneze un contract de 6,5 mld dolari pentru 32 avioane F-35.
  • O nouă Administrație Trump ar putea reduce numărul militarilor americani din Europa.

Kamala Harris a fost primul politician străin care a ajuns în România după declanșarea agresiunii Rusiei în Ucraina, când a oferit garanții de securitate de nezdruncinat pentru NATO și țara noastră. Nu același lucru îl promite fostul președinte Donald Trump, care vrea să împartă statele aliate în bune și rele, funcție de bugetele alocate pentru Apărare. În aceste condiții, este normal să ne întrebăm ce politician american va fi mai bun din perspectiva țării noastre, dar și a Europei, pentru a ocupa funcția de președinte al SUA.

România are interese mari, în primul rând să păstreze la Kogălniceanu bazele militare americane. Acolo avem două grupuri de luptă cu aproximativ 3.000 de militari americani. Astăzi, de exemplu, acolo sunt și două aeronave B-52 Stratofortress, care vor putea fi vizitate mâine. Acest lucru arată determinarea actualei administrații, dar și a Statelor Unite, pentru apărarea acestei regiuni din Europa, sud-estul Europei, dar și Marea Neagră. Administrația Biden a fost prima care a introdus o strategie pentru Marea Neagră.

România are interese majore și pe linia pregătirii noilor achiziții de aeronave F-35. În acest an, până în ianuarie, MApN are în plan să semneze pentru două escadrile de aeronave F-35 pentru 6,5 miliarde de dolari. Interesele de securitate ale României sunt mult mai mari în ceea ce privește Statele Unite și apărarea României se bazează pe trei piloni, NATO, UE și pe parteneriatul strategic cu SUA.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și