• Atacatorii – Swift au pregătit o mașină cu care ar fi intrat în mulțime, detonând o bombă
  • Bomba era pregătită în orașul Ternitz din apropierea graniței cu Ungaria de suspectul în vârstă de 19 ani
  • Au fost arestați doi bărbați de 19 și 17 ani, iar în cursul perchezițiilor la locuințele lor au fost găsite și cuțite și machete

Apar noi informații despre planurile atacului împotriva concertului Taylor Swift de la Viena. Suspecții pregăteau mai multe scenarii, însă ele au fost dejucate de autoritățile austriece, cu informații primite
de la Statele Unite.

Cei care aveau bilete cumpărate la concertele lui Swift nu doar că și-au primit banii înapoi, ceea ce știm de alaltăieri, dar beneficiază și de diverse avantaje la teatru, expoziții și cluburi, dacă prezintă dovada achiziționării biletului.

Întoarcându-ne la motivul anulării concertelor, Ministrul de Interne austriac a confirmat arestarea a două persoane. Una dintre ele este un cetățean austriac de 19 ani cu origini nord-macedonene și cealaltă este un tânăr de 17 ani. Persoana de 19 ani a furat substanțe chimice și echipamente tehnice de la locul de muncă, cu scopul de a construi o bombă. A ajuns într-un stadiu avansat în construcția acesteia, fiind vorba despre un oraș din apropierea graniței cu Ungaria, Trenzin, unde locuia persoana respectivă. Planul său era să plaseze bomba într-o mașină și să o detoneze în mulțime. În timpul percheziției, au fost găsite și macete și cuțite, sugerând posibilitatea unui atac direct cu aceste obiecte.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Consilierul pentru Comunicare în domeniul Securității Naționale Americane, John Kirby, a declarat că Statele Unite au furnizat informații autorităților austriece despre posibilul atentat. Nu se știe exact ce detalii au contribuit la capturarea persoanelor implicate și la dejucarea atentatului, dar este clar că Statele Unite au avut un rol important în prevenirea acestuia.

Citește și