Cher renunță la cererea de tutelă asupra fiului său, Elijah Blue Allman. Cântăreața a depus actele pentru custodie anul trecut

Vedeta pop americană Cher a renunțat la cererea sa de control legal asupra afacerilor personale și financiare ale fiului său, potrivit avocaților acestuia, scrie BBC.

Cântăreața a depus o cerere de custodie în decembrie anul trecut, invocând presupusul abuz de substanțe și problemele de sănătate mintală ale lui Elijah Blue Allman, în vârstă de 48 de ani.

Firma de avocatură care îl reprezintă, Cage & Miles, a declarat pentru BBC într-o declarație că rezultatul „permite părților să se concentreze asupra vindecării și reconstruirii legăturii lor familiale, un proces care a început în timpul medierii și continuă și astăzi”.

Avocații lui Cher au declarat vineri, în timpul unei scurte audieri la Curtea Superioară din Los Angeles, că membrii familiei au ajuns la o înțelegere privată, relatează presa americană. BBC a contactat avocatul lui Cher pentru comentarii.

Respingerea vine după ce, în luna mai, cântăreața și fiul ei au convenit să întrerupă lupta lor în instanță pentru a încerca să rezolve problema în mod privat, a relatat atunci presa americană. Atunci când a depus prima cerere de custodie, Cher a susținut că Allman era „în mare măsură incapabil să își gestioneze resursele financiare”.

Tutela este de obicei acordată de o instanță pentru persoanele care nu sunt capabile să ia propriile decizii, cum ar fi cele cu demență sau alte boli mintale. Aceasta poate fi utilizată pentru a gestiona afacerile financiare sau medicale ale unei persoane.

Până la sfârșitul anului 2023, Allman urma să primească active dintr-un fond – înființat de tatăl său, regretatul muzician Gregg Allman – în temeiul căruia avea dreptul la plăți regulate.

Cher, în vârstă de 78 de ani, a depus două cereri de custodie temporară imediată, ambele fiind respinse, deși o cerere pentru o custodie pe termen mai lung nu a fost soluționată.

În documentele depuse în instanță, avocații lui Cher au declarat că aceasta era „îngrijorată că orice fonduri distribuite lui Elijah vor fi cheltuite imediat pe droguri, Elijah rămânând fără bunuri pentru a se întreține și punând viața lui Elijah în pericol”. Ea a declarat că a „lucrat neobosit pentru a-l face pe Elijah să urmeze un tratament și pentru a-i oferi ajutorul de care are nevoie”.

Fiul ei, la rândul său, a declarat că, după ce s-a luptat cu dependența de droguri și a făcut alegeri financiare greșite în trecut, este abstinent și urmează un tratament regulat. Respingând ofertele de custodie temporară, judecătoarea Jessica Uzcategui de la Curtea Superioară din Los Angeles a declarat că Allman a dovedit că „și-a gestionat finanțele” și „nu mai consumă droguri”.

Judecătoarea a declarat la momentul respectiv că dorința vedetei de a obține tutela a venit dintr-un motiv de îngrijorare, însă echipa sa juridică a argumentat pe baza unor ipoteze și „temeri”.

Anul trecut, Cher a negat o afirmație a soției fiului său potrivit căreia starul pop ar fi angajat patru bărbați pentru a-l răpi dintr-o cameră de hotel din New York.

Exit mobile version