• Christian Brückner, principalul suspect în dispariția fetiței Madeleine McCann, a fost achitat de trei violuri și două abuzuri sexuale comise în Portugalia între 2000 și 2017.
  • Brückner, care își ispășește o pedeapsă de șapte ani pentru viol în Germania, nu a fost inculpat în cazul Madeleine McCann.
  • Avocatul său a declarat că achitarea este rezultatul corect, invocând lipsa identificării victimelor și alte dovezi insuficiente.

Principalul suspect în cazul dispariției fetiței britanice Madeleine McCann, în vârstă de trei ani, a fost achitat de o serie de infracțiuni sexuale într-un proces fără legătură.
Christian Brückner, în vârstă de 47 de ani, care execută deja o pedeapsă de șapte ani de închisoare în Germania pentru viol, a fost achitat de comiterea a trei violuri și a două cazuri de abuz sexual în Portugalia între 2000 și 2017, scrie BBC.

Brückner nu a fost inculpat în cazul Madeleine McCann, care a dispărut în Portugalia în 2007 și nu a fost găsită niciodată. Echipa de apărare a lui Brückner a susținut că acesta ar trebui să fie achitat din cauza lipsei de probe, deși procurorii au solicitat instanței din Braunschweig, în nordul Germaniei, să impună o pedeapsă suplimentară de 15 ani de închisoare.

Procesul a început în februarie, iar în timpul verii instanța a ridicat un mandat de arestare în legătură cu acest caz, ceea ce a fost văzut de unii observatori ca un prim indiciu că Brückner ar putea fi achitat. Avocatul său, Friedrich Fülscher, a declarat luni că achitarea a fost „singurul rezultat corect al cazului”, deoarece două dintre victimele violului, o adolescentă și o femeie în vârstă, nu au fost niciodată identificate.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

Un martor-cheie a declarat anterior la proces că a intrat prin efracție în casa lui Brückner din Portugalia și a găsit videoclipuri care implicau violarea unei fete și a unei femei cu vârste cuprinse între 70 și 80 de ani. O femeie irlandeză a declarat ulterior instanței că a fost violată la vârsta de 21 de ani de un bărbat mascat care a pătruns în apartamentul său din Portugalia în 2004.

Procurorii spun că pedeapsa sa existentă de șapte ani de închisoare impusă de instanța din Braunschweig în 2019 se încheie în septembrie anul viitor.

Citește și