• Deși Brückner este principalul suspect în cazul McCann, el neagă orice implicare în dispariția fetiței.
  • Procurorul-șef Ute Lindemann l-a descris pe Brückner ca fiind un „sadic psihopat periculos”.
  • El este acuzat de trei capete de viol și două capete de abuz sexual, infracțiuni care nu au legătură cu dispariția fetiței.

Procurorii germani au declarat că principalul suspect în cazul dispariției lui Madeleine McCann ar trebui să facă 15 ani de închisoare pentru infracțiuni sexuale care nu au legătură cu dispariția fetei, conform BBC.

Christian Brückner, în vârstă de 47 de ani, este judecat din februarie, fiind acuzat de trei capete de acuzare de viol și două capete de acuzare de abuz. Acuzațiile datează din perioada 2000-2017 și nu au legătură cu cazul lui McCann, pentru care Brückner neagă implicarea.

Miercuri, procurorul-șef Ute Lindemann l-a descris pe Brückner drept un „sadic psihopat periculos” și a declarat că acesta ar trebui plasat în detenție preventivă după executarea pedepsei. S-a constatat că una dintre acuzațiile de viol s-a prescris, ceea ce înseamnă că aceasta nu a fost inclusă în cererile de condamnare ale acuzării.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Cu toate acestea, Lindemann a solicitat o pedeapsă de 13 ani în total pentru celelalte două capete de acuzare de viol și doi ani în total pentru cele două capete de acuzare de abuz sexual. Ea a declarat că există un „grad ridicat de certitudine” că Brückner va recidiva. Avocații lui Brückner au declarat anterior că întreg cazul se bazează pe „fundații foarte șubrede”.

De asemenea, aceștia s-au întrebat dacă clientul lor poate beneficia de un proces echitabil după ce procurorii l-au asociat public cu dispariția lui Madeleine. El a fost numit principalul suspect în cazul McCann în 2020.

Madeleine McCann, în vârstă de trei ani, a dispărut în timpul unei vacanțe de familie în Praia da Luz, Algarve, Portugalia, în 2007. A devenit unul dintre cele mai mediatizate cazuri de persoane dispărute, însă locul în care se află aceasta este încă necunoscut.

Procesul lui Brückner este judecat de judecători – nu de un juriu – în Braunschweig, în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul țării, deoarece acolo a fost înregistrat oficial ultima dată.

În iulie, echipa de apărare a lui Brückner a câștigat o încercare de a anula un mandat de arestare împotriva sa.

Brückner s-a născut în Bavaria, Germania, în decembrie 1976. Se spune că a petrecut o perioadă de timp în centre de plasament în timpul copilăriei. El a fost condamnat anterior pentru droguri, furt și infracțiuni sexuale cu copii.

În perioada imediat următoare dispariției lui Madeleine McCann, el nu a fost investigat îndeaproape. Cu toate acestea, anchetatorii germani l-au numit suspect în iunie 2020 în ceea ce aceștia au clasificat drept o anchetă pentru crimă. Ulterior, în 2022, autoritățile portugheze l-au numit oficial suspect, sau arguido.

Nu au fost formulate niciodată acuzații împotriva sa, iar detaliile complete ale anchetei germane nu au fost niciodată făcute publice.

Citește și