• Toți au fost condamnați la 19 luni de închisoare pentru o serie de cărți ilustrate.
  • Seria le explica copiilor mișcarea democratică din Hong Kong.
  • Grupul ar putea fi eliberat în 31 de zile, după deducerile pentru timpul petrecut, a estimat unul dintre avocații lor.

Cinci logopezi din Hong Kong au fost încarcerați sâmbătă pentru instigare la răzvrătire din cauza unei serii de cărți ilustrate pentru copii care îi prezentau pe susținătorii democrației din oraș ca fiind niște oi care își apără satul de lupi.

Aceștia se alătură unei liste din ce în ce mai mari de rezidenți încarcerați în temeiul unei infracțiuni de seducție din epoca colonială, pe care autoritățile au desfășurat-o alături de o lege privind securitatea națională introdusă de Beijing în 2020 pentru a elimina disidența. Grupul, care au cu toții în jur de 20 de ani și aparțineau unui sindicat de logopedie, se află în spatele gratiilor de peste un an în așteptarea unui verdict.

Toți au fost condamnați la 19 luni de închisoare pentru o serie de cărți ilustrate care a început în 2020 pentru a explica copiilor mișcarea democratică din Hong Kong. Grupul ar putea fi eliberat în 31 de zile, după deducerile pentru timpul petrecut, a estimat unul dintre avocații lor. Trei dintre ei au avut un ton sfidător în timpul sentinței de sâmbătă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Melody Yeung a declarat în fața instanței că nu regretă alegerile sale și că speră să fie mereu de partea oilor. Singurul meu regret este că nu am putut publica mai multe cărți ilustrate înainte de a fi arestată.

Avocatul acuzatului Sidney Ng și-a citat clientul, spunând că urmărirea penală a avut ca efect obiectiv intimidarea societății civile și îndepărtarea locuitorilor din Hong Kong unii de alții. Judecătorul Kwok Wai-kin i-a certat pe inculpați pentru spălarea creierului copiilor și pentru că au semănat sămânța instabilității în oraș și în întreaga Chină.

Judecătorul, ales de liderul din Hong Kong dintr-un grup de juriști care audiază cazuri de securitate națională, a condamnat miercuri grupul pentru conspirație în vederea răspândirii de conținut seducător.