• Jasveen Sangha este acuzată de moartea lui Matthew Perry.
  • Procurorii spun că i-a furnizat ketamină.
  • Ea neagă acuzațiile, dar riscă închisoare pe viață.

Supranumită „Regina Ketaminei” de procurorii americani, presupusa traficantă de droguri Jasveen Sangha este una dintre cele cinci persoane despre care oficialii americani spun că i-au furnizat ketamină starului Friends, Matthew Perry, exploatându-i dependența de droguri pentru profit și ducând la moartea lui prin supradoză, scrie BBC.

Sangha se confruntă acum cu nouă acuzații, inclusiv conspirație pentru distribuirea de ketamină și distribuirea de ketamină care a dus la moarte. Cetăţeana americană-britanică, care a purtat un hanorac Nirvana pentru apariţia în tribunal, a pledat joi nevinovată.

Cererea ei de eliberare pe cauțiune a fost respinsă de oficialii americani și va rămâne în arest până la procesul ei în octombrie. Rechizitoriul susține că distribuirea de ketamina de către Sangha la 24 octombrie 2023 a cauzat moartea lui Perry.

Recomandări

23 DE ANI DE LA 9/11
A.I. ANALIZEAZĂ DEBATE-UL
TUNELURILE GROAZEI
E OFICIAL!
HARRIS VS. TRUMP
CINE A CÂȘTIGAT DEZBATEREA?

Ketamina este un anestezic disociativ care are unele efecte halucinogene, conform US Drug Enforcement Administration (DEA). Poate distorsiona percepția asupra vederii și a sunetului și îl face pe consumator să se simtă deconectat și fără control. Este folosit ca anestezic injectabil pentru oameni și animale, deoarece îi face pe pacienți să se simtă detașați de durerea și mediul lor.

Substanța ar trebui să fie administrată doar de un medic, spun anchetatorii, iar pacienții care au luat medicamentul ar trebui monitorizați de un profesionist din cauza posibilelor efecte nocive ale acestuia. Se presupune că Sangha a furnizat ketamina din „depozitul personal” din 2019.

Casa ei din nordul Hollywood-ului a fost un „imperiu de vânzare a drogurilor”, a declarat Martin Estrada, procurorul american al districtului central din California, într-o conferință de presă joi. Peste 80 de fiole de ketamiăa au fost găsite acolo în timpul unei percheziții, împreună cu mii de pastile care includ metamfetamină, cocaină și Xanax. Casa, numită „Casa Sangha Stash” în rechizitoriu, era locul în care se presupune că ea ar fi ambalat și distribuit drogurile.

Ea „se ocupă doar de celebrități”, a spus alt acuzat Erik Fleming despre Sangha. În același timp, a trăit o viață de jetsetter pe care a împărtășit-o pe scară largă pe rețelele de socializare. Se spune că Sangha s-a amestecat și cu celebrități din punct de vedere social, unul dintre prietenii ei spunând pentru Daily Mail că a participat la Globurile de Aur și la Oscar. La scurt timp după supradozajul lui Perry, ea a postat imagini care descriu stilul ei de viață extravagant, inclusiv petreceri și o călătorie în Japonia și Mexic. Și cu o zi înainte ca arestările să fie anunțate, activitatea ei pe rețelele de socializare sugerează că a mers la un coafor și și-a vopsit părul violet.

Procurorii susțin că Sangha a venit să-i furnizeze ketamină lui Perry după ce colegul inculpat, dr. Salvador Plasencia, a aflat inițial că actorul era interesat de drog. Dr. Plasencia a obținut-o de la Dr. Mark Chavez, un alt inculpat în caz care a operat anterior o clinică de ketamina. Ei susțin că dr. Plasencia l-a învățat și pe asistentul locuitor al lui Perry, co-inculpatul Kenneth Iwamasa, cum să-l injecteze pe Perry cu ketamină.

Începând cu octombrie 2023, Sangha a început să-i furnizeze lui Iwamasa ketamină, iar procurorii spun că știa că ketamina pe care a distribuit-o ar putea fi mortală.

„Acești inculpați țineau mai mult să profite de pe urma lui Perry decât să aibă grijă de bunăstarea lui”, a spus Estrada. El a susținut, de asemenea, că Sangha era o „sursă majoră de aprovizionare cu ketamină pentru alții, precum și pentru Perry”.

Dacă va fi condamnată pentru toate acuzațiile din cazul lui Perry, Sangha s-ar confrunta cu o pedeapsă minimă obligatorie de 10 ani de închisoare federală și o pedeapsă maximă legală de închisoare pe viață, spune departamentul de justiție.

Autoritățile americane spun că au descoperit și presupusa legătură a Sanghei cu un alt deces prin supradoză, de data aceasta din 2019.

Documentele instanței sugerează că ea știa despre pericolele pe care le prezintă ketamina după ce a vândut-o unui client pe nume Cody McLaury, care a murit în urma unei supradoze după ce a cumpărat medicamentul.

S-a raportat că ea a fost contactată de unul dintre membrii familiei sale, care i-a trimis un mesaj, spunând: „Ketamina pe care i-ați vândut-o fratelui meu l-a ucis. Este listată drept cauza morții”. Câteva zile mai târziu, se spune că Sangha a căutat pe Google: „Poate fi enumerată ketamina drept cauză de deces?”, potrivit anchetatorilor. Autoritățile spun că Sangha va fi acuzată în acest caz.

Citește și