Clubul select al magistraților cu 8.000 de euro pe lună a dat în judecată propria instituție pentru a obține mai mulți bani

În țara lui „se va face”, unii îți arată cum se face. Clubul select al magistraților cu 8.000 de euro pe lună a dat în judecată propria instituție pentru a obține mai mulți bani. Un spor de 25% din salariul de bază. Pentru că mânuiesc secrete.

Ce spune legea salarizării: „Personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare, precum și personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/solda de funcție de până la 25%, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite”.

Vorbim de unii dntre cei mai bine plătiți bugetari ai statului, 11 din cei 14 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.Au de partea lor legea salarizării modificată anul trecut în Parlament, care permite acordarea acestui spor unor bugetari. Și o șmecherie cunoscută veteranilor – proces colectiv la instanțe din țară.

Pe acest tipar,cei 11 au dat în judecată CSM și Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Au reclamat că au fost discriminați atunci când parlamentul nu i-a trecut în categoria celor care trebuie să primească sporul de 25 la sută.Tribunalul Dâmbovița a pasat cartoful fierbinte la Tribunalul București. Miza e mare.

Iată câteva exemple, desprinse din declarațiile de avere de anul trecut:

Cine vrea spor de „secrete”

Nicolae Solomon (declarație de avere 2020)

Codruț Olaru (declarație de avere 2020)

Mariana Ghena (declarație de avere 2020)

Lia Savonea (declarație de avere 2020)

Exit mobile version