Comandantul SUA în Afghanistan a renunțat la comanda sa în regiune. Cine îi va prelua atribuțiile

  • Comandantul SUA în Afghanistan a renunțat la comanda sa în regiune.
  • Talibanii continuă să acapareze din teritoriu.
  • Comanda va fi preluată de Generalul de marină Frank Mckenzie.

Comandantul Forțelor Americane în Afghanistan, generalul Scott Miller, a renunțat la comandă după 3 ani petrecuți în Kabul.

Soldații vor fi conduși de generalul Mckenzie, cel puțin până la încheierea retragerii SUA până pe 31 august. Acesta va opera din Tampa, Florida. Retragerea a fost realizată în proporție de 90%.

„Este important ca părțile militare să stabilească condițile pentru o înțelegere pașnică și politică în Afghanistan. Vedem cu toții toată violența din țară”, a spus Scott Miller, fostul comandat al forțelor SUA în Afghanistan.

„Vom rămâne concentrați pe patru lucruri pe parcursul perioadei următoare. În primul rând, protejarea prezenței noastre diplomatice aici în această țară. În al doilea rând, permițând operarea în condiții de siguranță a aeroportului aici, în Kabul, continuând să oferim sfaturi și asistență adecvate forțelor naționale afghane.de apărare și securitate și, în cele din urmă, așa cum am menționat anterior, sprijinind eforturile noastre de combatere a terorismului”, a spus Frank Mckenzie, noul comandant al forțelor SUA în Afghanistan.

În timp ce America mai face un pas în retragerea din Afghanistan, talibanii afirmă că ocupă mai bine de 85% din teritoriu, deși alte surse vorbesc doar de o treime.

Biden a reiterat faptul că SUA va rămâne în Afghanistan pentru asistență umanitară. De asemenea, SUA se angajează să cheltuiască anual 4,4 miliarde de dolari pentru finanțarea forțelor de securitate ale Afghanistanului până în 2024.