• Angajata a primit foaia de concediere la sfârșitul lunii noiembrie.
  • Aceasta era concediată pentru că a răspândit informații false despre faptul că a fost agresată.
  • Toți angajații care au făcut public incidentul au fost concediați.

Fondatorul companiei de comerț electronic Alibaba Group Holding, Jack Ma Yun, a concediat o angajată care l-a acuzat pe un fost coleg de agresiune sexuală la începutul acestui an, a anunțat ziarul Dahe Daily. Dahe Daily a intervievat-o pe angajată, spunând că a primit notificarea de concediere la sfârșitul lunii noiembrie și a publicat o copie a ceea ce ea a spus că a fost scrisoarea de concediere.

În scrisoare se spunea că angajata a răspândit informații false cu privire la faptul că a fost agresată și că firma nu a tratat cazul. Aceasta a adăugat că „a provocat o puternică îngrijorare socială și a avut un impact negativ asupra companiei”.

Raportul ziarului de la sfârșitul săptămânii a citat-o pe angajată spunând în interviu: „Nu am făcut nicio greșeală și, cu siguranță, nu voi accepta acest rezultat, iar în viitor voi folosi mijloace legale pentru a-mi proteja drepturile și interesele”. Alibaba nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Alibaba, cea mai mare firmă de comerț electronic din China, a fost zguduită de acuzația de agresiune sexuală în luna august, după ce angajata a publicat o relatare pe rețeaua companiei în care afirma că a fost agresată de colegul ei și de un client în timpul unei călătorii de afaceri. Alibaba l-a concediat pe colegul acuzat de agresiune, dar a concediat și alți 10 angajați pentru că au făcut public incidentul.

Alibaba a declarat anterior, într-o declarație, că are o politică de toleranță zero împotriva comportamentului sexual nepotrivit. Directorul executiv al Alibaba, Daniel Zhang, a spus că a fost șocat, furios și rușinat în legătură cu acest caz de comportament neadecvat.

În China, problemele legate de hărțuirea și agresiunea sexuală au fost rareori abordate în sfera publică până când mișcarea #MeToo a luat amploare în 2018, când o studentă de la un colegiu din Beijing și-a acuzat public profesorul de hărțuire sexuală.