• Mii de persoane au fost arestate în urma împotrivirii în ceea ce privește o lovitură de stat militară, lucru ce a dus la supraaglomerarea celulelor.
  • O schiță ce a fost realizată cu cerneală albastră arată cum deținuții se îngrămădesc în jurul unui jgheab deschis, în timp ce se luptă pentru a primi apa necesară pentru a se spăla.
  • „Șobolanii alergau prin cameră. Toaletele erau murdare”, a spus un asistent social.

Mai multe schițe cu un puternic impact emoțional scot la iveală condițiile dezastruoase cărora trebuie sa le facă față deținuții din Insein, cea mai mare închisoare din Myanmar. Mii de persoane au fost arestate în urma împotrivirii în ceea ce privește o lovitură de stat militară. Din cauza acestui lucru, are loc supraaglomerarea celulelor din închisoarea din Insein.

O schiță ce a fost realizată cu cerneală albastră arată cum deținuții se îngrămădesc în jurul unui jgheab deschis, în timp ce se luptă pentru a primi apa necesară pentru a se spăla. De asemenea, o altă schiță arată cum zeci de bărbați sunt înghesuiți într-o colibă de bambus, unii peste alții.

În urma schițelor care au fost oferite publicației Reuters, s-a ajuns la concluzia că lovitura de stat de anul trecut și opoziția oamenilor au dus la supraaglomerarea închisorii din Myanmar, conform The Telegraph.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Deținuții din închisoarea Insein stau în condiții inumane

„Nu mai suntem oameni în spatele gratiilor”, a declarat dl Nyi Nyi Htwe, în vârstă de 24 de ani. Acesta a reușit să scoată schițele din închisoarea Insein, în mod ilegal, după ce a fost eliberat în luna octombrie.

„Șobolanii alergau prin cameră. Toaletele erau murdare. Mâncarea era amestecată cu muște. Cei care nu puteau plăti mită trebuiau să doarmă lângă găleata de toaletă”, a spus Sandar Win, un asistent social în vârstă de 42 de ani, care a fost încarcerat pe o perioadă mai lungă de timp. Bărbatul a fost acuzat de defăimare, după ce s-a declarat împotriva juntei.

Conform informațiilor puse la dispoziție de Asociația de asistență pentru deținuții politici (AAPP), organizație non-profit, junta a ucis 1.733 de persoane. Mai mult decât atât, este responsabilă și pentru încarcerarea a 13.132 de opozanți din momentul în care a răsturnat guvernul ales în mod democratic în urmă cu aproximativ un an.