• Nicholas Rossi, în vârstă de 34 de ani, era căutat de Interpol și se confruntă cu o acuzație de viol în Utah, în Statele Unite.
  • El a fost internat la Spitalul Universitar Queen Elizabeth în decembrie cu Covid-19 – unde a folosit pseudonimul Arthur Knight.
  • Poliția scoțiană a declarat că a fost reținut în baza unui mandat de arestare internațional.

Un avocat american și-a înscenat moartea ca să scape de închisoare, dar a fost găsit la spital, la terapie intensivă, din cauza unor complicații COVID. Rossi, fugar american, despre care se crede că și-a înscenat propria moarte, riscă să fie extrădat după ce a fost arestat într-un spital din Glasgow, relatează BBC.

Nicholas Rossi, în vârstă de 34 de ani, era căutat de Interpol și se confruntă cu o acuzație de viol în Utah, în Statele Unite.

El a fost internat la Spitalul Universitar Queen Elizabeth în decembrie cu Covid-19 – unde a folosit pseudonimul Arthur Knight.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Poliția scoțiană a declarat că a fost reținut în baza unui mandat de arestare internațional.

Autoritățile din SUA au confirmat că domnul Rossi era cunoscut și sub numele de Nicholas Alahverdian în statul Rhode Island, unde a fost implicat în politica locală și a fost un critic al sistemului de protecție a copilului din acest stat.

Rossi a declarat presei americane în decembrie 2019 că suferă de limfom non-Hodgkin în stadiu avansat și că mai are câteva săptămâni de trăit. Mai multe instituții au relatat că acesta a murit în februarie 2020.

Un memorial postat online l-a declarat un „războinic care a luptat în prima linie timp de două decenii” pentru drepturile copiilor și a spus că cenușa sa a fost împrăștiată în mare.

Potrivit estimărilor, se crede că Rossi a fost localizat în unitatea de terapie intensivă de la QEUH din Glasgow, unde se afla la terapie intensivă, conectat la un ventilator. Personalul medical nu știa că se afla pe lista roșie a Interpolului.

El a fost arestat la spital de către poliția scoțiană la 13 decembrie, în numele colegilor din Utah.

Crown Office a declarat că acesta a apărut prin legătură video din spital în legătură cu procedurile de extrădare în SUA.

Procurorul comitatului Utah a confirmat că acesta era cunoscut în stat sub numele de Nicholas Rossi. Documentele judiciare au arătat că oficialii din Utah îl căutau pentru un presupus viol.

Când a fost arestat în Glasgow, el era dat în urmărire de autoritățile din mai multe state americane.

Acuzațiile din Utah au fost formulate în urma unei inițiative de revizuire a cazurilor istorice de agresiune sexuală în care nu fuseseră testate kiturile de probe ADN.

Nicholas Rossi a fost suspect într-un caz din 2008. Acesta fusese închis de către detectivul principal fără a fi trimis la biroul procurorului din comitatul Utah pentru examinare.

În 2018, examinarea ADN-ului l-a legat de un alt caz de agresiune sexuală din Ohio. Anchetatorii credeau că domnul Rossi părăsise SUA și îi făcuse pe legislatorii din alte state să creadă că este mort.

Biroul procurorului din comitatul Utah colaborează acum cu agențiile federale și internaționale pentru a-l extrăda pe dl Rossi înapoi în Utah.