• Doi oameni au murit iar 58 de pacienți au ajuns la spitale. 12 pacienți răniți grav au fost transferați în străinătate.
  • Dinu Gheorghe: unii creează firme doar pentru a nu plăti taxe.
  • Ciolacu: Toate stațiile de carburant din România vor fi controlate. Dacă nu respectă regulile, stațiile vor fi închise pe loc.

Doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 39 de pompieri se numără printre victimele rănite. 10 oameni sunt în stare gravă. Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri. „Greaua moștenire e de vină”, spune Rafila. Franța este pregătită să ofere asistență medicală, a declarat, într-o postare pe Twitter, ministrul de externe al Franței Catherine Colonna.

Parchetul General a preluat ancheta, iar Raed Arafat a declarat că celula de criză va continua să funcționeze cât va fi nevoie. Din primele cercetări, a reieșit că firma nu mai avea autorizație din 2020. Exploziile de la Crevedia dezvăluie o stație GPL care funcționa ilegal de aproape 3 ani. Șapte instituții ale Statului au fost informate, în 2020, de retragerea autorizației de funcționare. Poliția se scuză: „Nimeni nu s-a plâns”.

Dinu Gheorghe, consilier al PNL în sectorul 1 al capitalei, a vorbit la ȘTIU despre tragedia întâmplată zilele trecute: „Noi speculăm niște informații fără să fi văzut un document oficial. Acel proces verbal prin care s-a închis stația GPL trebuie făcut public.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

A doua și cea mai puternică explozie putea fi evitată dacă instalaţiile erau construite anti-exploziv, cum scrie în lege, spune INSEMEX-ul. Trei mii de locuitori au fost, drept urmare a exploziilor, evacuați pe o rază de 800 de metri.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică la Crevedia că în următoarea perioadă vor fi dispuse controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară iar în cazul în care vor fi constatate neconformităţi de natură a pune în pericol vieţi omeneşti, unităţile respective vor fi închise.

„Avem o problemă pe care o vedem la companii: unii fentează legea, mutând profiturile în afara țării, unii creează niște firme doar pentru a nu plăti taxe pe munca pe care o prestează. Iar alții încalcă legea, nerespectând reglementările”, a mai adăugat consilierul PNL.

Citește și: