• Prădătorii de copii dau târcoale la aproape toate aplicațiile majore de socializare cum ar fi TikTok și Instagram.
  • Experții în siguranța copiilor și în criminalistică au descris imaginile generate de A.I. ca fiind portaluri către activități mult mai întunecate și potențial criminale.
  • Autoritățile nu pot să facă nimic în privința asta, pentru că imaginile nu sunt reale.

Inteligența Artificială are și o parte întunecată. Imagini create cu A.I. care întruchipează copii în ipostaze sumare atrag prădătorii sexuali pe TikTok și Instagram. Cea mai mare problemă? Autoritățile nu pot să facă nimic în privința asta, pentru că imaginile nu sunt reale, iar situația pică într-o zonă gri.

Numai pe TikTok și Instagram găsim astfel de persoane?

Prădătorii de copii dau târcoale la aproape toate aplicațiile majore de socializare – unde se pot ascunde în spatele ecranelor și al numelor de utilizator anonime – dar popularitatea TikTok și Instagram în rândul adolescenților și minorilor a făcut ca ambele să fie destinații de top. Și, deși lupta platformelor pentru a lua măsuri împotriva materialelor de abuz sexual asupra copiilor este mai veche decât boom-ul de astăzi al Inteligenței Artificiale, chatboții le facilitează și mai mult prădătorilor să găsească sau să creeze exact ceea ce caută.

Cum explicăm această „zonă gri” în care găsim problema asta?

Imaginile nu sunt tocmai explicite, dar sexualizate. În ele apar minori, dar nu minori reali. Ele par a fi legale, dar comentariile făcute pe ele sugerează intenții periculoase. Experții în siguranța copiilor și în criminalistică le-au descris ca fiind portaluri către activități mult mai întunecate și potențial criminale. Acest lucru ridică întrebări în domeniul tehnologiei și al aplicării legii cu privire la modul în care ar trebui abordat un flagel de imagini sugestive și false cu copii care nu există.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Citește și