• Directorul FBI atrage atenția că SUA sunt în război cu teroriștii digitali
  • 100 de atacuri de tip ransomware au fost identificate, majoritatea lansate din Rusia
  • Joe Biden a promis tragerea la răspundere a Rusiei pentru atacurile cibernetice

Statele Unite sunt din nou în război cu terorismul. De data asta, cu cel digital. O spune răspicat șeful FBI, care arată cu degetul spre Rusia, drept casă a teroriștilor.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că agenția investighează aproximativ 100 de tipuri diferite de atacuri ransomware. Mulți dintre pirații cibernetici responsabili pentru aceste atacuri sunt din Rusia, a adăugat el.

În plus, Wray a comparat actuala serie de atacuri cibernetice cu situația provocată de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Declarația vine după două atacuri de tip ransomware care au făcut ravagii în Statele Unite. Unul dintre ele a ținut ostatic cel mai mare producător de carne din America, în timp ce al doilea a întrerupt aprovizionarea cu combustibil pe coasta de Est și s-a încheiat doar după plata unei recompense de 4,4 milioane de dolari.

„Responsabilitate este comună, trebuie împărțită nu doar între agențiile guvernamentale, ci și între sectorul privat și chiar americanii de rând„, spune Christopher Wrey, directorul FBI.

Ce face guvernul american pentru a preveni aceste atacuri?

Casa Albă a trimis recomandări sectorului privat cu privire la modul de protejare împotriva intruziunilor cibernetice. Astfel, companiile ar trebui să ia implementează autentificarea în mai mulți pași, să întărească echipele de securitate, să testeze periodic reacția la atacuri cibernetice, și să limiteze accesul la internet la rețelele operaționale.