• În prima sa declarație publică de când a fost reținut, acesta a respins afirmațiile conform cărora Telegram este „un fel de paradis anarhic”, pe care le-a calificat drept „absolut neadevărate”.
  • Durov a fost arestat la 25 august pe un aeroport din nordul Parisului.
  • În declarația lui Durov, pe care a publicat-o pe Telegram, acesta a afirmat că tragerea sa la răspundere pentru infracțiunile comise de terți pe platformă a fost o „abordare surprinzătoare” și „greșită”.

Fondatorul și directorul general al Telegram, Pavel Durov, a atacat autoritățile franceze, calificând arestarea sa de săptămâna trecută în legătură cu acuzațiile de moderare insuficientă pe aplicația de mesagerie drept „greșită”, scrie BBC.

În prima sa declarație publică de când a fost reținut, acesta a respins afirmațiile conform cărora Telegram este „un fel de paradis anarhic”, pe care le-a calificat drept „absolut neadevărate”.

Durov a fost arestat la 25 august pe un aeroport din nordul Parisului și, de atunci, a fost inculpat pentru complicitate suspectată de a fi permis tranzacțiilor ilicite, traficului de droguri, fraudei și răspândirii de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor să înflorească pe site-ul său.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

În declarația lui Durov, pe care a publicat-o pe Telegram, acesta a afirmat că tragerea sa la răspundere pentru infracțiunile comise de terți pe platformă a fost o „abordare surprinzătoare” și „greșită”. „Dacă o țară este nemulțumită de un serviciu de internet, practica stabilită este de a începe o acțiune în justiție împotriva serviciului în sine”, a declarat miliardarul de origine rusă, care este, de asemenea, cetățean francez.

„Folosirea legilor din era pre-smartphone pentru a acuza un CEO de infracțiuni comise de terți pe platforma pe care o gestionează este o abordare greșită”.

Deși a recunoscut că Telegram nu este perfectă, el a spus că autoritățile franceze au mai multe modalități de a lua legătura cu el și cu Telegram și că aplicația are un reprezentant oficial în UE.

„Afirmațiile din unele mass-media potrivit cărora Telegram este un fel de paradis anarhic sunt absolut neadevărate. Noi eliminăm milioane de mesaje și canale dăunătoare în fiecare zi”, a insistat el.

Citește și