• Doctorițele de la Pantelimon sunt cercetate pentru omor calificat cu premeditare.
  • Scopul cu care au comis faptele a fost provocarea decesului unor pacienți din ATI.
  • Doctorițele apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață.
  • Medicii au redus brusc doza de noradrenalină, spun procurorii.

Revoltător! Este primul cuvânt care îți vine în minte când auzi ce s-a întâmplat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din Capitală. Acolo unde mergi să te faci bine, te omoară cu zile. Două doctorițe și o asistentă sunt acuzate de omor calificat, după ce ar fi redus doza de noradrenalină unui pacient de la Terapie Intensivă. Detaliile care ies la iveală sunt cutremurătoare.

Ce se întâmplă cu aceste doctorițe acum?

Cele două doctorițe au fost reținute pentru 24 de ore și ulterior plasate sub arest preventiv. Asistenta implicată are, însă, o măsură mai blândă, fiind pusă sub control judiciar și cercetată pentru mărturie mincinoasă în acest caz. Procurorii afirmă că asistenta a încercat să-și acopere colegii. În referatul depus de procurori apar detalii cutremurătoare. Aceștia vorbesc despre cazuri concrete de decese la ATI Pantelimon. Un exemplu clar este cel al unui bărbat de 54 de ani, a cărui doză de noradrenalină a fost scăzută, iar după doar o oră acesta a decedat.

Procurorii au găsit bilete și prospecte în locuințele doctorițelor în timpul perchezițiilor și susțin că acestea aveau planuri bine puse la punct. Principalele ținte erau pacienții asupra cărora se puteau ridica foarte puține suspiciuni, cum ar fi cei cu vârste între 80 și 90 de ani sau cei care stăteau mult timp în terapie intensivă. Procurorii spun că medicii modificau doza de noradrenalină cu mare atenție, astfel încât aceasta să coincidă cu starea pacientului, temându-se că rudele ar putea avea cunoștințe medicale și ar putea suspecta ceva. Una dintre doctorițe ar fi fost poreclită „doamna cu coasa”.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Ce pedepse vor primi cei care vor fi găsiți vinovați?

Premierul a cerut arest și pedepse, dar și demisii pentru toți cei implicați. Chiar și cei care ar fi știut de aceste practici sunt martori în acest dosar și trebuie să vedem ce pedepse îi așteaptă. Cele mai mari semne de întrebare sunt ridicate în legătură cu ancheta desfășurată în primăvara acestui an de către Colegiul Medicilor din București.

Acești medici ar fi trebuit să își dea seama că la ATI Pantelimon se întâmplă lucruri grave. Ei au afirmat însă că totul este în regulă și că doza de noradrenalină este administrată corect, fără să găsească nicio problemă, ceea ce ridică mari semne de întrebare. Dacă acuzațiile procurorilor, de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat cu premeditare, se vor confirma, cele două doctorițe pot primi pedepse de până la 30 de ani de închisoare. Aceasta este pedeapsa prevăzută dacă aceste fapte se vor dovedi a fi adevărat.

Citește și