• Donald Trump a fost judecat pentru 34 de fapte penale privind falsificarea contabilității.
  • Judecătorul Merchan va da pe 11 iulie sentința.
  • Echipa lui Donald Trump a anunțat că va face apel la decizie.

34 de capete de acuzare ale procuraturii din Manhattan l-au doborât până la urmă pe Donald Trump. Și i-au convins în unanimitate și pe oamenii simpli – jurații. Un caz istoric, cu bani, chitanțe, zeci de martori, falsificare de registre de afaceri, presă, politicieni de prim rang și…. un star de filme pentru adulți, Stormy Daniels. O relație pentru care fostul Președinte a plătit în 2016 – 130.000 de dolari ca rămână secretă, dar când a decontat banii – a încălcat legea. Iar oamenii săi de încredere l-au dat în primire Justiției.

Totul se întâmpla în plină campanie prezidențială. Ulterior a devenit al 45-lea Președinte al Statelor Unite.

Echipa judiciară a lui Donald Trump va face apel la acest verdict. Sentința se va da pe 11 iulie, dar până atunci mai există câteva etape: depunerea apelului, ceea ce va întârzia procesul până după alegeri, urmează nominalizarea acestuia de către partid, dar și prima dezbatere între Joe Biden și Donald Trump.

Recomandări

PUTIN ȘI KIM SEMNEAZĂ UN PACT
IOHANNIS PARTICIPĂ LA ȘEDINȚA CSAT
CIUCĂ ȘI CIOLACU NU DECID PREZIDENȚIALELE
GJASULA ÎNSCRIE ÎN MIN. 95
ZF: 75% DINTRE ȘCOLI ÎNVAȚĂ ÎN SCHIMBURI
4 ELEVI ROMÂNI IAU AURUL LA OLIMPIADA ASIATICĂ DE FIZICĂ

Sondajele din SUA arată că 2/3 din electorat știe pe cine votează, iar acest proces nu va afecta cu nimic decizia. Balanța va fi înclinată de dezabaterea lui Trump cu Biden.

Trump riscă 4 ani de închisoare cu executare, dar nu mai mult de 20. Acesta poate candida, chiar dacă va fi închis, deși șansele ca el să primească pedeapsa cu executare sunt foarte mici.

Citește și