• Trump spune că avocații săi au fost anunțați că a fost inculpat în ancheta privind documentele clasificate.
  • Trump spune că va fi citat săptămâna viitoare. Fostul președinte spune că a fost convocat marți la tribunalul federal din Miami.
  • Trump a spus că autoritățile americane au depus acuzații împotriva lui pentru manipularea greșită a documentelor clasificate.

Fostul președinte Donald Trump a declarat joi seara că avocații săi l-au informat că a fost pus sub acuzare și a fost convocat marți la tribunalul federal din Miami. Se așteaptă ca Trump să se confrunte cu acuzații federale care decurg din depozitarea de către acesta a unor documente guvernamentale sensibile la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida, scrie WSJ.

„Administrația coruptă Biden i-a informat pe avocații mei că am fost pus sub acuzare, se pare că din cauza păcălelii Boxes”, a scris Trump pe platforma sa socială Truth.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Fostul președinte american a menționat că se va prezenta în instanță pe 13 iunie, unde va fi acuzat de manipulare necorespunzătoare a documentelor clasificate.

Acuzațiile federale adâncesc pericolul juridic al lui Trump chiar în momentul în care cursa prezidențială din 2024 se încinge, Trump fiind favorit pentru nominalizarea republicană. El se confruntă deja cu acuzații penale la New York, care decurg din ancheta procurorului districtual din Manhattan privind rolul său în plata unor sume de bani pentru tăcere către o vedetă porno în ajunul alegerilor din 2016.

Între timp, un procuror local din Georgia a declarat că intenționează să prezinte în august acuzații penale legate de eforturile lui Trump și ale aliaților săi de a anula rezultatele alegerilor din 2020 din SUA. Trump a negat că ar fi comis vreo infracțiune în toate cele trei chestiuni și a acuzat procurorii că îl urmăresc din motive politice.

Citește și: