• Trump a declarat în repetate rânduri că procesul a fost măsluit și motivat politic.
  • Stormy Daniels a declarat că a fost „șocată” de rapiditatea cu care juriul a ajuns la un verdict.
  • Trump a devenit primul Președinte american care a fost condamnat pentru o infracțiune.

Donald Trump a declarat că procesul său istoric și condamnarea penală au fost „foarte grele” pentru soția sa, fosta Primă Doamnă Melania Trump, conform BBC.

Săptămâna trecută, jurații l-au găsit pe Trump vinovat de falsificarea registrelor de afaceri pentru a ascunde plățile de bani tăinuiți făcute către fosta vedetă porno Stormy Daniels în timpul campaniei electorale prezidențiale din 2016.

Odată cu verdictul, el a devenit primul Președinte american care a fost condamnat pentru o infracțiune. El a spus în repetate rânduri că procesul a fost măsluit și motivat politic.

Recomandări

MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?
MACRON NU MAI APARE PE AFIȘELE PARTIDULUI

Într-un interviu acordat la sfârșitul săptămânii trecute postului Fox News, Trump a promis că succesul la viitoarele alegeri americane din noiembrie va fi „răzbunarea” sa. El urmează să fie condamnat la 11 iulie și intenționează să facă apel la sentință.

Vorbind duminică pentru Fox, Trump a declarat că bătălia juridică din New York a fost deosebit de dificilă pentru soția sa. Procesul a inclus detalii picante despre presupusa întâlnire dintre dl Trump și dna Daniels.

În mărturia sa, Daniels a mai susținut că Trump și soția sa dorm în paturi diferite.

„Ea este bine, dar cred că este foarte greu pentru ea”, a spus Trump despre soția sa, adăugând că „în multe feluri, este mai greu pentru ei (familia sa) decât pentru mine”.

În conformitate cu legislația din New York, fiecare dintre cele 34 de infracțiuni pentru care a fost condamnat Trump ar putea duce la o pedeapsă de până la patru ani de închisoare – deși acest lucru nu este considerat un rezultat probabil.

În interviul acordat postului Fox, Trump a recunoscut posibilitatea de a fi încarcerat, spunând că este „de acord cu asta”, dar că nu este „sigur că publicul ar suporta acest lucru”. „Cred că ar fi greu de suportat de către public”, a spus el. „Știți, la un moment dat există un punct de ruptură”.

Într-un alt interviu publicat la sfârșitul săptămânii, femeia care se află în centrul cazului din New York – fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels – a declarat că a fost „șocată” de rapiditatea cu care juriul a ajuns la un verdict.

În primele sale declarații publice de la pronunțarea condamnărilor, doamna Daniels a declarat pentru ziarul britanic The Mirror că, în opinia sa, domnul Trump „ar trebui să fie condamnat la închisoare și la ceva muncă în folosul comunității, lucrând pentru cei mai puțin norocoși”. „Sau să fie sacul de box voluntar la un adăpost pentru femei”, a adăugat ea. Chiar și după condamnare, doamna Daniels a declarat că acest caz „nu s-a încheiat” pentru ea. „Nu se va termina niciodată pentru mine”, a spus ea.

Trump se confruntă în continuare cu zeci de alte acuzații în alte trei dosare penale, inclusiv un caz din Georgia, în care este acuzat că a conspirat pentru a anula înfrângerea sa la limită în fața Președintelui Joe Biden în acest stat în timpul alegerilor din 2020. Acel caz este în prezent blocat în apeluri.

În Florida – unde se confruntă cu un caz federal privind presupusa sa manipulare necorespunzătoare a unor documente clasificate – un judecător a amânat pe termen nelimitat procesul, afirmând că stabilirea unei date înainte de a rezolva întrebările privind probele ar fi „imprudentă”.

Citește și