• Elon Musk, șeful Twitter, a amenințat că va da în judecată Microsoft, acuzând gigantul tehnologic că a folosit fără permisiune datele companiei.
  • Musk a reacționat la planul Microsoft de a elimina Twitter de pe platforma sa de publicitate corporativă.
  • Microsoft a refuzat să comenteze atunci când a fost abordată joi de BBC.

Elon Musk, șeful Twitter, a amenințat că va da în judecată Microsoft, acuzând gigantul tehnologic că a folosit fără permisiune datele companiei sale de socializare. „S-au antrenat în mod ilegal folosind datele Twitter. E timpul pentru un proces”, a declarat multimiliardarul într-un tweet, scrie BBC.

Musk a reacționat la planul Microsoft de a elimina Twitter de pe platforma sa de publicitate corporativă.

El nu a oferit detalii suplimentare sau dovezi pentru a susține afirmația.
Microsoft a refuzat să comenteze atunci când a fost abordată joi de BBC.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Anterior, compania a precizat într-un anunț că platforma sa publicitară „nu va mai susține Twitter” începând de marți, 25 aprilie.
Prin urmare, cumpărătorii de publicitate nu vor putea să își acceseze conturile de Twitter prin intermediul instrumentului de gestionare socială al Microsoft.

„Alte canale de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram și LinkedIn, vor continua să fie disponibile”, a precizat Microsoft.

E-mailul de presă al Twitter a răspuns la o întrebare cu obișnuitul emoji pooji.

Într-un tweet separat, în cadrul discuției despre datele platformei de socializare, Musk a spus că este „deschis la idei”.

„Dar smulgerea bazei de date Twitter, demonetizarea acesteia (eliminarea reclamelor) și apoi vânzarea datelor noastre altora nu este o soluție câștigătoare”, a adăugat el.

În februarie, Twitter a început să perceapă taxe pentru datele pe care le colectează de la „sute de milioane” de utilizatori, cu un plan de bază începând de la 100 de dolari pe lună.

Citește și