• Elon Musk acuză OpenAI de înșelăciune și profit.
  • Altman și Brockman sunt vizați de acuzațiile CEO-ului Tesla.
  • OpenAI trebuia să fie un startup non-profit, după cum spune Musk.

Elon Musk a intentat o nouă acțiune legală împotriva OpenAI, fondată alături de Sam Altman și Greg Brockman. În această nouă plângere, Musk susține că a fost „manipulat” să participe la fondarea companiei.

Care sunt principalele acuzații aduse de Musk împotriva OpenAI?

Elon Musk susține că Sam Altman și Greg Brockman l-au manipulat pentru a se alătura OpenAI, invocând temerile sale cu privire la riscurile A.I. El denunță că OpenAI, inițial concepută ca o organizație non-profit dedicată siguranței A.I., a devenit o companie de profit. Avocații lui Musk consideră această tranziție ca o trădare a scopului original și un mijloc de îmbogățire personală pentru Altman și asociații săi.

Cum a evoluat structura organizațională a OpenAI?

Inițial, OpenAI a fost fondată ca un laborator de cercetare non-profit în 2015. În 2019, compania a creat OpenAI LP, o structură hibridă între non-profit și profit.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Această schimbare a fost menită să ofere investitorilor și angajaților un randament limitat dacă se atinge obiectivul inițial al companiei. Musk contestă această tranziție, susținând că scopul a fost de fapt de a genera profit pentru conducerea OpenAI.

Ce alte acțiuni legale a intentat Musk împotriva OpenAI?

Elon Musk a mai intentat o acțiune legală împotriva OpenAI în martie, acuzând compania de punerea în pericol a misiunii inițiale prin asocierea cu Microsoft. Totuși, el și-a retras plângerea în iunie 2024, chiar înainte ca instanța să stabilească o dată pentru audiere. Musk a creat ulterior propria sa companie de A.I., xAI, cu scopul oficial de a „progresa în înțelegerea colectivă a universului”.

Citește și