• Unii analiști au sugerat că Musk ar putea face presiuni asupra Twitter pentru a face schimbări sau chiar pentru a urmări o ofertă nesolicitată pentru companie.
  • Musk are o avere de 265,1 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.
  • Twitter a anunțat pe 5 aprilie că Musk se va alătura consiliului său de administrație, dar în această săptămână a declarat că a decis să nu o facă.

Investitorii susțin că au pierdut când acțiunile Twitter au urcat cu 27% după ce cel mai bogat om din lume a cumpărat o participație. Elon Musk a fost dat în judecată marți de către foști acționari ai Twitter, care susțin că au ratat recenta creștere a prețului acțiunilor deoarece a așteptat prea mult timp pentru a face publică o participație de 9,2 procente în compania de socializare.

Într-o propunere de acțiune colectivă depusă la tribunalul federal din Manhattan, acționarii au declarat că Musk, directorul executiv al companiei de automobile electrice Tesla, a făcut „declarații și omisiuni false și înșelătoare din punct de vedere material” prin faptul că nu a dezvăluit că a investit în Twitter până la 24 martie, așa cum prevede legea federală.

Acțiunile Twitter au crescut cu 27 de procente pe 4 aprilie, de la 39,31 dolari la 49,97 dolari, după ce Musk și-a dezvăluit participația, pe care investitorii au considerat-o un vot de încredere în companie din partea celei mai bogate persoane din lume.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Foștii acționari conduși de Marc Rasella au declarat că întârzierea dezvăluirii i-a permis lui Musk să cumpere mai multe acțiuni Twitter la prețuri mai mici, fraudându-i în același timp să le vândă la prețuri „deflatate în mod artificial”. Acțiunea în instanță vizează daune compensatorii și punitive nespecificate. Domnul Musk a cheltuit aproape 3 miliarde de dolari pentru participația sa.

Un avocat al lui Musk nu a făcut niciun comentariu imediat. Tesla nu este acuzată. Legislația americană privind valorile mobiliare impune investitorilor să comunice în termen de 10 zile când au achiziționat 5 procente dintr-o companie, ceea ce în cazul lui Musk ar fi fost la 24 martie.