• Musk l-a numit „dictator” pe judecătorul Curții Supreme a Braziliei.
  • În ultimele săptămâni, Musk a atacat mai multe cereri de retragere a postărilor de pe X.
  • Musk se află sub presiune pentru a demonstra că platforma poate obține venituri considerabile.

Elon Musk lansează o luptă globală împotriva „cenzurii” guvernamentale a platformei X. În ultimele săptămâni, X a atacat cererile de „takedown” în Brazilia, India și Australia, după ce autoritățile au cerut eliminarea conținutului de pe site pe care îl consideră ilegal sau dăunător.

Ce face Musk? Cum luptă el cu cenzura?

Musk, un autoproclamat absolutist al libertății de exprimare, a mers mai departe, numindu-l „dictator” pe judecătorul Curții Supreme a Braziliei, și pe comisarul pentru eSafety din Australia, culmea, fost angajat al Twitter, „comisar al cenzurii”. Bătăliile au loc în condițiile în care acesta se află sub presiune pentru a demonstra că platforma poate obține profituri sub conducerea sa, în urma preluării sale de 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022. Activiștii pentru libertatea de exprimare, alături de unii experți în drepturi digitale au aplaudat abordarea lui Musk. Cu toate acestea, criticii susțin că el și X au lansat provocările doar în mod selectiv.

Ce se întâmplă în spațiul din social media?

Companiile de social media s-au confruntat cu un număr tot mai mare de solicitări de retragere a postărilor. Și asta se întâmplă mai ales în țări precum India și Turcia, care au introdus o legislație destul de dură în domeniul social media, despre care criticii spun că poate fi folosită în mod abuziv pentru a-i reduce la tăcere pe dizidenți.

Recomandări

ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?

Citește și