• După anunțul parteneriatului Apple cu OpenAI, Musk a postat mesaje critice pe platforma sa de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, criticând asocierea.
  • Cu toate acestea, investitorii au părut să întâmpine cu bucurie vestea, deoarece valoarea bursieră a Apple a crescut la un nivel record de peste 3 mld. dolari.
  • Dosarul depus de avocații multimiliardarului a cerut renunțarea la cazul vechi de câteva luni, fără a oferi vreun motiv pentru acest demers.

Elon Musk a cerut în mod neașteptat unei instanțe din California să retragă un proces împotriva OpenAI și a șefului acesteia, Sam Altman, care îi acuza că au abandonat misiunea fondatoare a firmei de a dezvolta Inteligența Artificială (A.I.) în beneficiul umanității, scrie BBC.

Dosarul depus de avocații multimiliardarului a cerut renunțarea la cazul vechi de câteva luni, fără a oferi vreun motiv pentru acest demers. Aceasta a fost depusă cu doar o zi înainte ca instanța să audieze cererea dezvoltatorului ChatGPT de respingere a cazului. BBC News a contactat avocatul lui Musk și OpenAI pentru comentarii.

Ultima cerere a solicitat respingerea cazului „fără prejudicii”, ceea ce înseamnă că Musk ar putea totuși să îl reactiveze ulterior.

Recomandări

ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII
TESLA ȘI-A REDUS CU 14% PERSONALUL
CE S-A ÎNTÂMPLAT CU GRUPUL WAGNER?

Șeful Tesla a intentat procesul împotriva OpenAI la sfârșitul lunii februarie a acestui an, susținând că firma pe care a ajutat-o să o înființeze în 2015 a deviat de la obiectivele sale altruiste pentru a se concentra pe obținerea de bani.

OpenAI a replicat că Musk a susținut anterior ideea unei structuri cu scop lucrativ și chiar a sugerat o fuziune cu firma sa de automobile electrice Tesla.

Disputa s-a intensificat la începutul acestei săptămâni, după ce Apple a dezvăluit un parteneriat cu OpenAI pentru a stimula asistentul său vocal Siri și sistemele de operare cu chatbotul ChatGPT al OpenAI. După anunț, Musk a postat mai multe mesaje pe platforma sa de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, criticând asocierea.

Unul dintre mesaje se încheia cu următoarele cuvinte: „Apple nu are nicio idee despre ce se întâmplă de fapt odată ce predă datele tale către OpenAI. Te vând pe degete”.

Cu toate acestea, investitorii au părut să întâmpine cu bucurie vestea, deoarece valoarea bursieră a Apple a crescut la un nivel record de peste 3 mld. dolari. Musk și-a înființat propria companie de Inteligență Artificială, numită xAI, în iulie 2023, despre care a spus că va avea ca scop „înțelegerea realității”.

În luna noiembrie a aceluiași an, xAI a lansat Grok, un chatbot cu „un pic de umor”, în încercarea de a rivaliza cu cei de la ChatGPT.

Citește și