• Thomas Matthew Crooks a tras asupra lui Trump de la 120 de metri.
  • FBI nu are indicii că atacatorul lui Trump ar avea probleme de sănătate mintală.
  • Pușca folosită de atacator, AR 5.56, a fost cumpărată legal.
  • O persoană a fost ucisă și alte două rănite în tentativa de asasinat.

FBI investighează tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump drept terorism domestic. Distanța de la care tânărul de 20 de ani, Thomas Matthew Crooks a tras asupra lui Trump este de 120 de metri. FBI încă investighează cauzele atacatorului: telefonul mobil, precum și pușca semiautomată de tip AR-15, pe care acesta a folosit-o, toate au fost expediate de FBI la Quantico, Virginia, pentru analiză. Între timp, Trump a ajuns în Milwaukee pentru convenţia republicană, după tentativa de asasinat. Bobby Wells, director adjunct al Diviziei de combatere a terorismului de la sediul FBI din Washington, D.C., a declarat că FBI investighează acest caz ca pe o tentativă de asasinat, dar îl analizează şi ca pe un potenţial atac terorist intern.

„Lucrăm pentru a avea acces la telefon”, a declarat duminică Kevin Rojek, agent special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh. FBI nu are niciun fel de date concrete în acest moment cu privire la acţiunile trăgătorului imediat înainte de a trece la atacul asupra lui Trump. 

Rojek a confirmat, pe de altă parte, informaţii apărute până atunci pe surse, potrivit cărora forţele de ordine au depistat un „dispozitiv suspect” în maşina suspectului. Dispozitivul a fost „securizat şi este în curs de analiză”, a spus oficialul FBI.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„FBI investighează incidentul armat de la mitingul din 13 iulie din Butler, Pennsylvania, care s-a soldat cu moartea unei victime și rănirea fostului președinte Trump și a altor spectatori, ca fiind o tentativă de asasinat și un potențial act de terorism intern”, a precizat biroul într-o declarație, potrivit New York Post.

„Ne străduim să determinăm secvența evenimentelor și mișcările trăgătorului înainte de împușcare, colectând și analizând dovezi, efectuând interviuri și urmărind toate pistele. De asemenea, am obținut telefonul trăgătorului pentru a-l examina”, se adaugă în declarație.

Citește și