FBI percheziționează locuința președintelui Biden din Delaware

President Joe Biden speaks about infrastructure at the Baltimore and Potomac Tunnel North Portal in Baltimore, Monday, Jan. 30, 2023. (AP Photo/Andrew Harnik)

FBI percheziționează locuința președintelui Joe Biden din Rehoboth, Delaware, în cadrul unei anchete privind documente clasificate, afirmă avocatul acestuia. Într-o declarație, avocatul lui Biden a spus că percheziția a fost planificată” cu sprijinul deplin” al președintelui.

CBS a relatat că ancheta se referă la o investigație mai amplă privind gestionarea documentelor clasificate. FBI nu a comentat percheziția. Întrucât a fost consensuală, nu a fost solicitat niciun mandat de percheziție. Avocatul lui Biden, Bob Bauer, a declarat că percheziția a fost efectuată fără o notificare publică prealabilă” în interesul securității și integrității operaționale”, scrie BBC.

Percheziția este cea mai recentă dintr-o serie desfășurată în diverse locații, după ce în noiembrie au fost descoperite documente clasificate la Penn Biden Center – un spațiu destinat ofițerilor – din Washington DC. Aceasta nu a fost făcută publică la momentul respectiv. Alte documente au fost descoperite la locuința din Delaware a lui Biden în timpul unor percheziții ulterioare efectuate în decembrie și ianuarie.

Biden a declarat că echipa sa a făcut ceea ce trebuia să facă” și că cooperează pe deplin și complet” cu ancheta. Anunțul privind percheziția vine la o zi după ce avocatul special Robert Hur și-a început oficial atribuțiile de supraveghere a anchetei privind documentele.

Exit mobile version