Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare Sursa: Mediafax Foto
  • Sentința poate fi contestată
  • Magistrații au decis și confiscarea de la Mircea Gheorghe Drăghici a sumei de 19.000 euro
  • Mircea Drăghici a demisionat din partid în februarie 2020

Fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat, azi, la cinci ani de închisoare în dosarul subvențiilor. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Magistrații instanței supreme l-au condamnat, azi, pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice.

De asemenea, Drăghici a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici a fost condamnat, în final, la patru ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.

Magistrații au decis și confiscarea de la Mircea Gheorghe Drăghici a sumei de 19.000 euro în echivalentul în lei la data executării prezentei sentinţe.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

În luna septembrie 2019, instanţa supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar.