• Cântăreața israeliană Eden Golan a avansat în runda finală a competiției Eurovision, în ciuda controverselor și a protestelor pro-palestiniene care au avut loc în orașul gazdă, Malmo, Suedia.
  • Protestatarii, printre care și activista pentru schimbările climatice Greta Thunberg, au solicitat excluderea Israelului din competiție, iar Thunberg a fost chiar arestată de poliția suedeză în timpul unui conflict cu ofițerii.
  • Deși participarea lui Golan la Eurovision a stârnit controverse și a atras măsuri sporite de securitate, ea a reușit să avanseze în finală, în timp ce tensionele politice și sociale continuă să planeze asupra evenimentului.

Cântăreața israeliană Eden Golan a avansat în runda finală a competiției de cântece Eurovision și va cânta sâmbătă mai târziu, în timp ce mii de demonstranți pro-palestinieni continuă să protesteze în orașul gazdă a evenimentului, Malmo, Suedia, cerând excluderea Israelului din competiția asupra Israelului. – Războiul Hamas, scrie Forbes.

Protestatarii, inclusiv activista suedeză pentru schimbările climatice Greta Thunberg, s-au adunat de zile întregi la Malmo, cu mulțimi mari adunându-se sâmbătă înaintea finalei, pe fondul solicitărilor pentru expulzarea Israelului – iar Thunberg a fost arestat de poliția suedeză pe fondul unui conflict cu ofițerii sâmbătă după-amiază, a raportat BBC. .

Boicotările competiției au început chiar înainte de a începe.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Cântăreața israeliană Eden Golan a fost împinsă în centrul controversei internaționale în jurul războiului Israelului din Gaza, primind securitate grea și ar fi ordonat de securitate să rămână în camera ei de hotel atunci când nu concertează din motive de siguranță.

Golan, în vârstă de 20 de ani, a fost huiduită în mod repetat pe scenă în timpul repetițiilor generale și al spectacolelor formale, dar a câștigat totuși suficiente voturi după prestația ei de joi în semifinală pentru a avansa în finala de sâmbătă.

Artistul olandez Joost Klein a fost expulzat sâmbătă dimineață, după ce poliția suedeză a investigat „o plângere făcută de o femeie membru al echipei de producție” și, deși nu au fost depuse acuzații, „nu ar fi potrivit ca el să continue în concurs”, potrivit organizatorului Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune.

În SUA, finala Eurovision încep la ora 15.00. EDT. Va fi transmis în direct pe Peacock, iar în unele zone va fi transmis în direct pe canalul YouTube Eurovision.

Când a apărut știrea că participarea lui Klein la concurs era în curs de revizuire, a provocat speculații false că ar fi putut fi legat într-un fel de Golan.

Tensiunile au izbucnit la o conferință de presă la începutul acestei săptămâni, când Golan a fost întrebat dacă credea că prezența ei la eveniment a reprezentat o amenințare pentru siguranța celorlalți concurenți și i s-a spus de către un moderator că nu trebuie să răspundă la întrebare, făcându-l pe Klein să strige: „De ce nu?” Dar EBU a spus în declarația sa despre ieșirea lui Klein: „spre deosebire de unele rapoarte din presă și speculații din rețelele sociale, acest incident nu a implicat niciun alt interpret sau membru al delegației”.

20.000. La câți protestatari îi aștepta poliția suedeză la Malmo sâmbătă, potrivit Times of Israel.

Citește și