• Profesorii beneficiază de un stimulent de risc de 2.000 de lei lunar
  • Personalul didactic auxiliar și cel nedidactic primește 1.500 de lei lunar
  • Legea aparține PSD și a fost adoptată în regim de urgență de către Senat

Guvernul a atacat la CCR legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ în contextul epidemiei COVID-19, precum și legea care respinge OUG care permitea Guvernului să vândă acțiunile unor companii de stat.

Guvernul a atacat la Curtea Constituțională Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-COV 2.

Potrivit legii, profesorii beneficiază de un stimulent de risc de 2.000 de lei lunar, iar personalul didactic auxiliar și cel nedidactic primește 1.500 de lei lunar.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar/universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgență, proporţional cu timpul în care îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezența antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor”, conform legii.

De asemenea, Executivul a sesizat CCR cu privire la Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvemului nr. 166/2020 pentm modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică.