• Înalta Curte din Londra a decis că Assange are dreptul de a face apel împotriva extrădării sale în Statele Unite.
  • Echipa de avocați a susținut că Assange ar putea fi discriminat pe baza naționalității sale, fiind cetățean străin născut în Australia.
  • Assange este căutat de autoritățile americane pentru acuzații de spionaj în legătură cu publicarea de către organizația sa a mii de documente clasificate.

Înalta Curte din Londra a decis că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, are dreptul de a face apel în cadrul unei ultime contestații împotriva extrădării sale în Statele Unite.

Echipa de avocați a lui Assange a susținut că judecătorii Victoria Sharp și Jeremy Johnson nu ar trebui să accepte asigurările date de procurorii americani că fondatorul WikiLeaks ar putea încerca să se bazeze pe drepturile și protecțiile prevăzute de Primul Amendament al SUA, scrie CNN.

Echipa de avocați a susținut că fondatorul WikiLeaks ar putea fi discriminat pe baza naționalității sale, în calitate de cetățean străin născut în Australia.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

Judecătorii au declarat că argumentele SUA nu au fost suficiente, acordându-i lui Assange permisiunea de a face apel în ceea ce privește punctele referitoare la libertatea de exprimare și naționalitate.

Încă nu a fost stabilită o dată pentru apelul complet.

Assange este căutat de autoritățile americane pentru acuzații de spionaj în legătură cu publicarea de către organizația sa a mii de documente clasificate și telegrame diplomatice în 2010 și 2011. În cazul în care va fi condamnat, acesta riscă să-și petreacă restul vieții în închisoare.

Citește și