• Capetele de acuzare sunt de hărțuire cibernetică din cauza genului și insultă publică.
  • Khelif acuză incitare publică la discriminare și insultă publică din cauza originii.
  • Parchetul din Paris a confirmat că a primit plângerea depusă de Khelif.

J.K. Rowling și Elon Musk sunt chemați în judecată într-o plângere penală depusă la autoritățile franceze pentru presupuse „acte de hărțuire cibernetică agravată” față de sportiva algeriană și proaspăt încoronată campioană olimpică Imane Khelif, scrie The Guardian.

Khelif, care a fost subiectul unei dispute globale privind eligibilitatea de gen în timpul cursei sale olimpice, a devenit prima medaliată cu aur a Algeriei în boxul feminin și primul boxer care a câștigat aurul din 1996.

Miercuri, avocatul ei, Nabil Boudi, a declarat că au depus vineri o plângere penală la procuratura din Paris pentru presupuse „acte de hărțuire cibernetică”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Acțiunea în justiție a fost depusă împotriva X, ceea ce, în conformitate cu legislația franceză, înseamnă că a fost depusă împotriva unor persoane necunoscute, a raportat Variety. Aceasta susține că tânăra de 25 de ani a fost victima hărțuirii cibernetice „misogine, rasiste și sexiste”.

Acest lucru „asigură că procuratura are toată latitudinea pentru a putea investiga împotriva tuturor persoanelor”, inclusiv a celor care ar fi putut scrie mesaje de ură sub pseudonime, a declarat Boudi.

Avocatul a adăugat că plângerea menționează și figuri celebre. „JK Rowling și Elon Musk sunt menționați în proces, printre alții”, a spus el, adăugând că și Donald Trump ar putea face parte din anchetă.

„Trump a scris pe Twitter, așa că, indiferent dacă este numit sau nu în procesul nostru, el va fi în mod inevitabil analizat ca parte a urmăririi penale”.

Într-un mesaj adresat celor 14,2 milioane de urmăritori ai săi pe X, Rowling a postat o fotografie din timpul luptei dintre Khelif și Carini și a scris: „Rânjetul unui bărbat care știe că este protejat de o instituție sportivă misogină și care se bucură de suferința unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap și căreia tocmai i-a spulberat ambițiile de o viață”.

Citește și