• Închisorile din Marea Britanie sunt aproape de capacitatea maximă.
  • Deținuții eligibili vor fi eliberați după ce ispășesc 40% din pedeapsă.
  • Planul britanicilor de a elibera locuri din închisori începe pe 10.09.

„Nu mai trimiteți infractori la închisoare!” Judecătorilor din Marea Britanie li s-a spus să o lase mai moale cu condamnările în perioada imediat următoare, ca să evite colapsul sistemului de ordine publică. Lordul Justice Green, președintele tribunalului din Anglia și Țara Galilor, a dat directivă magistraților din curtea inferioară să amâne audierile pentru infracțiunile ușoare până se mai eliberează locuri în închisori, scrie Mirror.

Închisorile din Marea Britanie erau deja aproape de capacitate maximă, dar protestele recente au făcut ca numărul condamnărilor să atingă un nivel record – în prezent mai sunt doar 340 de locuri libere în toată țara.

Noul guvern britanic a venit cu un plan prin care își propune să elibereze peste 5.500 de locuri din pușcării. Deținuții care până acum erau eligibili să fie eliberați anticipat după ce și-au ispășit jumătate din pedeapsă vor fi eliberați de acum după ce își ispășesc 40% din condamnare. Planul intră în vigoare din 10 septembrie.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Președintele Law Society of England and Wales, Nick Emmerson, a declarat: „Acesta este un alt indicator clar al dimensiunii crizei din sistemul nostru de justiție și nu există soluții ușoare după decenii de neglijență. Guvernul și sistemul judiciar sunt nevoite să facă alegeri dificile pentru a încerca să atenueze urgența pe termen scurt. Este necesară o investiție urgentă de fonduri în sistemul nostru de justiție. În caz contrar, justiția va continua să fie amânată pentru victime și infractori. Dacă nu se fac investiții pentru a ne asigura că avem un sistem de justiție funcțional, victimele vor continua să își piardă încrederea, iar descurajarea infractorilor va scădea.”

Citește și