Kyle Rittenhouse, tânărul care a împușcat trei oameni la protestele Black Lives Matter, declarat nevinovat

KENOSHA, WISCONSIN - NOVEMBER 18: A Kyle Rittenhouse's cardboard mock-up is seen outside of the Kenosha County Courthouse on the third day in the trial of Kyle Rittenhouse on November 18, 2021 in Kenosha, Wisconsin, United States. Tayfun Coskun / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Luni au avut loc pledoariile finale ale acuzării și apărării în procesul lui Kyle Rittenhouse. Vineri, după mai multe zile de deliberări, juriul l-a găsit nevinovat pentru toate cele cinci capete de acuzare împotriva lui, potrivit CNN.

Jurații au considerat că adolescentul s-a aflat într-o situație de legitimă apărare când a deschis focul asupra celor trei protestatari, în ciuda faptului că procurorii au încercat să demonstreze că Rittenhouse căuta scandal în noaptea respectivă, când a ajuns la protestul din Kenosha cu o armă semiautomată de tip AR-15 și o trusă medicală. Băiatul s-a apărat atunci spunând că a decis să se ducă la protest înarmat cu intenția de a apăra proprietățile private ale oamenilor de protestatarii violenți, iar acțiunile sale au fost numai pentru autoapărare.

După citirea verdictului de către juriu, Rittenhouse, care a ascultat în picioare, s-a prăbușit pe scaun, tremurând puternic și aproape a izbucnit în plâns.

Protestele cu caracter violent au izbucnit în Wisconsin la câteva zile după ce poliția a împușcat un bărbat de culoare, Jacob Blake, care a rămas ulterior paralizat, eveniment ce a avut loc, la rândul lui, la câteva luni de la moartea lui George Floyd.

Exit mobile version