MApN anunță exerciţiu de mobilizare în Buzău şi Ialomiţa pentru evaluarea rezervei – MOBEX BZ-IL-24, în perioada 14-18 octombrie

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 14 – 18 octombrie 2024, în judeţele Buzău şi Ialomiţa, exerciţiul de antrenament pentru evaluarea rezervei – MOBEX BZ-IL-24.

Aceste exerciţii se planifică şi se organizează periodic, în scopul evaluării nivelului de completare cu personal şi tehnică a unităţilor, precum şi pentru realizare coeziunii acţionale între militarii în activitate şi rezervişti. În anul 2024, s-au mai desfăşurat exerciţii de mobilizare a rezerviştilor în luna aprilie, în judeţele Brăila şi Galaţi, precum şi în luna septembrie, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa”, a transmis, luni, Ministerul Apărării.

În exerciţiu vor fi antrenate şi autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Buzău, cu sarcini în domeniul pregătirii economiei şi teritoriului pentru apărare.

Totodată, cetăţenii din rezerva armatei cu domiciliul în judeţele Buzău şi Ialomiţa vor fi convocaţi la unităţile militare unde sunt repartizaţi, pentru executarea unor activităţi specifice de pregătire. Menţionăm faptul că un exerciţiu asemănător s-a mai desfăşurat în judeţul Buzău în anul 2014, iar în judeţul Ialomiţa în anul 2012”, a mai transmis ministerul.

Exit mobile version