• Dacă rezultatul de la INML nu vine în 3 zile, primești permisul înapoi.
  • Unele medicamente pot pozitiva testul pentru depistarea drogurilor.
  • Ciolacu l-a certat pe Predoiu pentru că a pus „căruța înaintea cailor”.

Ciolacu l-a certat azi pe Predoiu pentru ordonanța care te lăsa fără permis până la rezultatul testării antidrog de la INML. Așa că ordonanța a fost modificată. Acum, dacă ieși pozitiv la DrugTest ți se ia permisul de conducere, dar dacă rezultatul de la INML nu vine în maximum 72 de ore, primești carnetul înapoi.

„În maxim 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML și în cazul în care statul român nu se încadrează va restitui în această perioadă permisul, urmând după analizele finale, după rezultat, să pună în aplicare legea”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

În cazul șoferilor care au deja permisul suspendat, se va aplica același termen privind restituirea permisului, adică de 3 zile de la momentul intrării în vigoare a ordonanței de urgență.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, în scopul reducerii timpilor de aşteptare a rezultatelor analizelor toxicologice, se stabileşte un termen de maximum 72 de ore pentru realizarea acestora în vederea constatării prezenţei sau absenţei substanţelor psihoactive în organism sau a alcoolului în sânge şi comunicarea acestora de către instituţiile de medicină legală către structurile Poliţiei Române. Se are în vedere calcularea termenului de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.

De asemenea, în vederea monitorizării demersurilor întreprinse pentru realizarea scopului menţionat, prin proiect se stabileşte ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne să prezinte, lunar, Guvernului o analiză comună cu privire la capacitatea de respectare a termenului de maximum 72 de ore şi la măsurile adoptate în acest sens.

Citește și