• Elon Musk, a promovat vineri o serie de tweet-uri care au dezvăluit fișiere interne ale companiei cu privire la scandalul privind laptopul lui Hunter Biden.
  • Jurnalistul Matt Taibbi a declarat că a primit „mii de documente interne” de la surse de la Twitter care indică ascunderea pe Twitter a poveștii despre laptopul lui Hunter.
  • Un titlu din 2020 din New York Post titra: „Un e-mail dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui vicepreședintelui”, referindu-se la tatăl lui Hunter.

Noul director executiv al Twitter, Elon Musk, a promovat vineri o serie de tweet-uri care au dezvăluit fișiere interne ale companiei care par să arate că administrația anterioară a îngropat sau a tras de timp în timpul alegerilor prezidențiale americane din 2020 privind laptopul lui Hunter Biden.

Într-o lungă discuție, jurnalistul independent Matt Taibbi a declarat că a primit „mii de documente interne” de la surse de la Twitter care indică ascunderea pe Twitter a poveștii despre laptopul lui Hunter, în care compania a blocat în mod controversat oamenii de la tweet și de la a posta direct despre această poveste.

„Twitter a luat măsuri extreme pentru a ascunde știrea, eliminând link-urile și postând avertismente că ar putea fi „nesigură”. Au blocat chiar și transmiterea acesteia prin mesaj direct, un instrument rezervat până acum pentru cazuri extreme, de exemplu pornografie infantilă”, a scris Taibbi pe Twitter.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

Un titlu din 2020 din New York Post titra: „Un e-mail dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui vicepreședintelui”, referindu-se la tatăl lui Hunter, actualul președinte american Joe Biden, care era vicepreședinte al țării la acea vreme. Dar povestea nu a avut niciodată succes în presa mainstream, posibil în parte datorită faptului că Twitter a filtrat povestea și a pus un obstacol în calea difuzării ei către public.

La scurt timp după ce New York Post a publicat articolul, Twitter a indicat îngrijorarea privind materialele piratate ca motiv pentru blocarea articolului. Twitter are o politică împotriva distribuirii de „materiale piratate”, un produs al modului în care agenții politici au furat și apoi au divulgat e-mailurile democraților în timpul alegerilor din 2016. La momentul respectiv, Twitter a citat această politică drept unul dintre motivele pentru care a suprimat articolul.

„Pur și simplu l-au făcut freelancer”, așa a caracterizat un fost angajat al Twitter decizia, potrivit lui Taibbi. „Hackingul a fost scuza, dar în câteva ore, cam toată lumea și-a dat seama că nu va ține. Dar nimeni nu a avut curajul să o anuleze”. Caracterizarea de către Taibbi a documentelor interne a indicat o prejudecată democrată din partea conducerii anterioare a Twitter, care, cumva, nu a ajuns în vârful lanțului alimentar executiv până când a fost prea târziu.

„O intrigă secundară interesantă a afacerii laptopului Twitter/Hunter Biden a fost cât de mult a fost făcut fără știrea CEO-ului Jack Dorsey și cât timp a durat ca situația să fie „un(expletive)” (așa cum a spus un fost angajat) chiar și după ce Dorsey a intervenit”, a scris Taibbi pe Twitter.

Dorsey a declarat, în timpul unei audieri în Congres privind dezinformarea și social media, că blocarea raportului New York Post a fost o „greșeală totală”. Twitter și Facebook au luat măsuri importante pentru a limita răspândirea articolului.

Twitter a blocat angajații să transmită pe Twitter linkul către articol sau să îl trimită în mesaje private. Facebook a precizat că a „redus” distribuirea articolului în timp ce verificatorii l-au revizuit.

Taibbi a scris că nu a văzut nici o dovadă că a existat o implicare guvernamentală în decizia Twitter de a bloca articolul. Hunter Biden a declarat că procurorii federali din statul american Delaware investighează fiscalitatea sa, dar nu a fost inculpat. El a negat că ar fi comis vreo infracțiune.