- Fraidon Wadood, în vârstă de 40 de ani, a închiriat o pivniță din Manchester pentru a-și vinde articolele contrafăcute.
- Wadood i-a angajat pe Moshtagh Hashimi, 47 de ani, și pe Imran Jabarkhail, 21 de ani, să vândă produsele false.
- Fraidon s-a bazat pe produsele făcute identic după diverse branduri de haine de renume cu pretextul că ar fi originale.
Fraidon Wadood și-a pus porecla „Pablo Escobar” după ce a închiriat o zonă de subsol în Manchester pentru a vinde produse contrafăcute, produse care în orginial ar duce la 1.000.000 de lire sterline, scrie Metro.
Advertisment
Fraidon lucra cu alți doi complici, acestia fiind Moshtagh Hashimi și Imran Jabarkhail. După ce poliția a făcut o razie subsolului, au descoperit peste 10.000 de articole.
Ce demersuri au urmat?
După razia poliției, Hashimi și Jabarkhail au fost arestați și 6.600 de articole au fost confiscate, Hashimi a declarat că produsele au fost vândute cu 25 de lire fiecare.
Recomandări
Jabarkhail le-a spus ofițerilor că Hashimi l-a angajat ca „observator” pentru a fi atent la polițiști și pentru a închide magazinul dacă aceștia se aflau în apropiere. Hashimi a recunoscut că avea la cunoștință că vinde articole false și că lucrează pentru un anumit „Pablo”.
Investigațiile ulterioare au sugerat că „Pablo” era un pseudonim folosit de Fraidon, care închiriase subsolul de la proprietarul clădirii.
Frado, Hashimi și Jabarkhail au pledat vinovați pentru distribuirea de produse vestimentare care încalcă mărci comerciale. Inculpații au apărut marți la tribunalul Manchester Crown, unde Fraidon, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare timp de 18 luni, și la 200 de ore de muncă în folosul comunității.
Marcus Evans de la Intellectual Property Office a declarat că „ Industria bunurilor contrafăcute contribuie la pierderea a peste 80.000 de locuri de muncă pe an” .
Citește și:
- Donald Trump, ținta unei anchete privind documente clasificate. Procurorii s-ar apropia de punerea sub acuzare a fostului președinte
- Prințul Harry și-ar putea pierde viza americană, după ce a recunoscut că a consumat droguri
- Microsoft va plăti 20 de milioane de dolari pentru că a colectat ilegal informații personale de la copii. Ce a răspuns compania