• L’Oreal a fost dat în judecată de o femeie din Missouri care susține că a dezvoltat cancer de col uterin ca urmare a folosirii produselor de îndreptat părul ale companiei.
  • Jennifer Mitchell a declarat că a fost diagnosticată cu cancer uterin în 2018, după ce a folosit produsele L’Oreal din aproximativ 2000, când avea 10 ani.
  • Procesul vine la doar câteva zile după publicarea unui studiu în Journal of the National Cancer Institute care stabilește o legătură între utilizarea produselor chimice de îndreptare a părului și cancerul uterin.

L’Oreal a fost dat în judecată de o femeie din Missouri care susține că a dezvoltat cancer de col uterin ca urmare a folosirii produselor de îndreptat părul ale companiei, scrie Reuters.

Procesul, intentat vineri la tribunalul federal din Chicago, a venit la câteva zile după ce un studiu al NIEHS a constatat că produsele pentru îndreptarea părului pot crește semnificativ riscul de cancer uterin în rândul utilizatorilor frecvenți.

Reclamanta, Jennifer Mitchell, a declarat că a fost diagnosticată cu cancer uterin în 2018, după ce a folosit produsele L’Oreal din aproximativ 2000, când avea 10 ani. Ea cere instanţei să oblige L’Oreal să plătească daune băneşti nespecificate şi să plătească pentru monitorizare medicală.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

L’Oreal nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii

Cancerul de col uterin este cel mai frecvent cancer ginecologic din Statele Unite, conform datelor guvernului federal, cu rate în creștere, în special în rândul femeilor de culoare.

Cercetătorul NIEHS Che-Jung Chang a declarat săptămâna trecută că noul studiu ar putea fi deosebit de relevant pentru femeile de culoare, deoarece acestea tind să folosească produsele de îndreptat părul mai frecvent decât femeile albe și începând de la vârste mai fragede decât persoanele de altă rasă.

Mitchell acuză L’Oreal că își comercializează în mod deliberat produsele pentru îndreptarea părului femeilor și fetelor de culoare.

Faptul că aceste companii au vizat femeile de culoare și latine având ca scop propriul lor profit și fără a ține cont de riscurile grave pe care aceste produse de îndreptare a părului le prezintă este un rău grav care trebuie corectat” , a spus Diandra Debrosse Zimmermann, avocata lui Mitchell, într-un comunicat.