• O femeie din Franța s-a simțit discriminată din cauza problemelor de sănătate.
  • Femeia a fost transferată și nu avea birou, colegi sau muncă de făcut.
  • Femeia a depus plângere pentru discriminare și excludere.

E un job de vis sau nu? Să mergi la muncă și să nu faci nimic…Pentru o femeie din Franța a devenit un coșmar.

O franțuzoaică a fost plătită timp de 20 ani fără să facă nimic. Deși suferă de paralizie și epilepsie, femeia și-a găsit un post de secretară acum 30 de ani la o companie mare de telecomunicații. După un transfer în 2002, nu a mai primit nicio sarcină, nici birou, nici colegi, deși a cerut constant să lucreze. În 2015, un mediator a încercat să rezolve situația, dar fără succes. Compania a continuat să o ignore, dar să o plătească la timp.

Anul trecut avocatul femeii a trimis o notificare companiei și după a depus plângere pentru discriminare și excludere de la locul de muncă.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

În 2023, peste 20% din tinerii români cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani nu erau în câmpul muncii și nici nu urmau cursuri educaționale sau de formare profesională, arată datele Eurostat, publicate la mijlocul lunii iunie. România este statul UE care stă cel mai prost la acest capitol, în special în ceea ce le privește pe tinerele din această categorie de vârstă, dintre care 24,8% nici nu muncesc, nici nu au ales să-și continue educația.

Citește și