O instanță din Berlin a suspendat decizia de închidere a localurilor pe timpul nopții: „O astfel de măsură nu ajută la combaterea Covid-19”

O instanță din Berlin a suspendat decizia de închidere a restaurantelor și a barurilor pe timpul nopții, relatează AFP. Autoritățile au decis, săptămâna trecută, ca localurile să fie închise în intervaul orar 23:00-6:00, pentru că numărul cazurilor de coronavirus din Germania a urcat alarmant.

Judecătorii au motivat decizia prin faptul că „nu e evident că o astfel de măsură ajută la combaterea pandemiei de Covid-19”. De asemenea, aceștia au considerat că închiderea sectorului HoReCa este „o încălcare disproporționată a libertății” industriei.

Cazul a fost înaintat instanței de 11 prorpietari de restaurante, care au spus că noile infecții din Germnaia se înregistrează în adunări private de familie, în fabrici de procesare a cărnii, adunări religioase.

Decizia poate fi atacată cu apel.

Oficialii germani, alături de cancelarul Angela Merkel, au decis ca măsura de închidere a localurilor să intre în vigoare atunci când se depășește pragul de 35 de infectări la 100.000 de locuitori, lucru ce a fost înregistrat săptămâna aceasta.

Exit mobile version