• Peste 120 de foşti parlamentari îşi cer pensiile speciale înapoi şi au deschis procese.
  • Aceștia au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului.
  • Foștii deputați solicită ca să le fie redate pensiile speciale pe care le-au primit înainte de februarie 2021, lună în care aceste venituri au fost desfiinţate.

Peste 120 de foști deputați și senatori îşi cer pensiile speciale înapoi, la două luni după ce au fost abrogate. Aceștia au depus acțiuni în instanță și au apelat la cei mai cotați avocați care să îi reprezinte în procesele deschise împotriva statului, potrivit G4Media.ro.

Este vorba despre 122 de foști parlamentari care își cer pensiile speciale înapoi, iar în ultimele două zile au fost depuse acțiuni în 20 de instanțe din țară.

Printre aceștia se numără Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă, Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Pensia specială ajungea și la 10.000 lei/lună

Culmea, majoritatea reclamanţiilor sunt politicieni chiar din cele două formațiuni politice, PNL și PSD, care au votat la unison abrogarea pensiilor speciale.

„Erau un drept câștigat. Știu că trecem printr-o perioadă grea și aș fi acceptat diminuarea, dar nu desființarea”, a declarat fostul senator Ion Ariton. Întrebat despre cuantumul pensiei sale, Ariton a închis discuția.

Un document din Senat arată că, în februarie, pensia specială varia între 7.303 lei și 10.340 lei brut, iar statul plătea, pentru 827 de parlamentari, circa 12 milioane de euro pe an.