• Obiceiurile de transport ale lui Sunak fuseseră deja subiect de discuție în Marea Britanie.
  • Un purtător de cuvânt al poliției din Lancashire a declarat că autoritățile sunt la curent cu această problemă și o vor analiza”.
  • Adjunctul liderului laburist Angela Rayner a declarat: Nu am avut nici o problemă. Obiceiul scump al lui Rishi Sunak de a folosi un avion privat costă scump mediul și contribuabilul.”

Poliția britanică va cerceta” o înregistrare video în care premierul Rishi Sunak poate fi văzut călătorind într-o mașină fără centură de siguranță – o eroare de judecată” pentru care și-a cerut scuze, potrivit Downing Street.

În videoclipul de joi, produs pentru a fi distribuit pe canalele de socializare ale lui Sunak, liderul conservator fără centură de siguranță vorbește de pe bancheta din spate a unei mașini în mișcare despre politicile sale de stimulare a creșterii economice în timpul unei călătorii în Lancashire, în nordul Angliei.

Nepurtarea centurii de siguranță se pedepsește cu o amendă de până la 619 dolari. Un purtător de cuvânt al poliției din Lancashire a declarat că autoritățile sunt la curent cu această problemă și o vor analiza”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un purtător de cuvânt al Downing Street a declarat că Sunak acceptă pe deplin că a fost o greșeală și își cere scuze. Primul ministru crede că toată lumea ar trebui să poarte centura de siguranță”, a adăugat purtătorul de cuvânt. A fost o eroare de judecată. A scos-o pentru o scurtă perioadă de timp pentru a filma un clip, pe care l-ați văzut, dar acceptă că a fost o greșeală”.

Obiceiurile de transport ale lui Sunak fuseseră deja subiect de discuție în Marea Britanie, rivalii săi politici luând în vizor utilizarea de către acesta a unui avion pentru a efectua mai multe zboruri scurte în ultimele zile. Adjunctul liderului laburist Angela Rayner a declarat: Nu am avut nici o problemă. Obiceiul scump al lui Rishi Sunak de a folosi un avion privat costă scump mediul și contribuabilul.”

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt a apărat decizia, spunând că Sunak a folosit diferite moduri de transport, în funcție de ceea ce este… cea mai bună utilizare a timpului său pentru a-i permite să se deplaseze în toată Marea Britanie”.