Polițiștii au urmărit o maşină Tesla 15 minute. Şoferul a pornit pilotul automat şi apoi a adormit

Polițiștii din Bavaria susţin că au încercat să tragă pe dreapta vehiculul pentru un control în trafic, dar acesta nu a oprit, în ciuda faptului că agenţii au claxonat în repetate rânduri.

Potrivit agenţilor de circulaţie, şoferul a activat funcţia de pilot automat a maşinii Tesla, şi-a înclinat scaunul şi s-a culcat în timp ce se deplasa pe autostrada A70, în apropiere de oraşul Bamberg.

Polițiștii rutieri mai spun că au încercat timp de 15 minute să oprescă maşina.

„S-a observat că vehiculul a păstrat aceeaşi distanţă faţă de maşina de patrulare din faţă, de la intersecţia Viereth-Trunstadt până la intersecţia Bamberg-Hafen, la 110 kilometri pe oră. Ofiţerii au constatat că şoferul Tesla era înclinat pe scaun, cu ochii închişi şi cu mâinile de pe volan. Acest lucru a întărit suspiciunea că a lăsat comenzile la pilotul automat şi a adormit. După aproximativ 15 minute, bărbatul s-a trezit în cele din urmă şi a urmat instrucţiunile poliţiştilor”, au explicat poliţiştii, potrivit Sky News.

Poliţia anunţă că şoferul, în vârstă de 45 de ani, a prezentat „anomalii tipice drogurilor” atunci când a fost abordat de ofiţeri. De asemenea, poliţiştii au găsit o „greutate de volan”, un dispozitiv folosit pentru a imita greutatea mâinilor pe un volan.

Poliţia a precizat că a lansat o investigaţie privind infracţiunea penală de punere în pericol a traficului rutier. Bărbatul a rămas fără permis de conducere şi va apărea în instanţă.

Exit mobile version