• Hunter Biden este acuzat că a cumpărat și deținut ilegal o armă în timp ce abuza sau era dependent de droguri.
  • Președintele Biden a exprimat anterior sprijinul pentru fiul său și a declarat că este mândru de recuperarea sa din dependență.
  • Biden a afirmat că este Președinte și tată și că familia sa a trecut prin multe împreună.

Președintele Joe Biden a declarat joi, într-un interviu, că nu îl va grația pe fiul său, Hunter Biden, dacă acesta va fi găsit vinovat de acuzații penale federale privind arme de foc, conform CNN.

Întrebat de către intervievatorul David Muir de la ABC dacă ar exclude grațierea lui Hunter Biden, Președintele a răspuns: „Da”. De asemenea, el a afirmat că va accepta rezultatul procesului, aflat în prezent în desfășurare în Delaware.

Procedurile din sala de judecată s-au adâncit într-un moment dureros pentru familia Biden, întrucât Hunter se lupta cu dependența de droguri în urma morții fratelui său Beau. Prima doamnă, Dr. Jill Biden, a asistat la proces înainte de a călători în Franța pentru a se alătura soțului ei la activitățile de comemorare a Zilei Z. Casa Albă declarase anterior că Biden nu își va grația fiul.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA
MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

„Am fost foarte clară; Președintele nu îl va grația pe fiul său”, a declarat secretarul de presă Karine Jean-Pierre în decembrie.

Fiul Președintelui este acuzat că a cumpărat și deținut ilegal o armă în timp ce abuza sau era dependent de droguri, ceea ce reprezintă o încălcare a legii federale. El a pledat nevinovat la cele trei acuzații, deși a fost deschis în legătură cu luptele sale cu dependența de alcool și de cocaină crack. Acuzațiile au fost aduse de avocatul special David Weiss.

Este pentru prima dată în istoria SUA când copilul unui Președinte în exercițiu este judecat.

Biden și-a exprimat anterior sprijinul pentru fiul său și a declarat că este mândru de recuperarea sa din dependență.

„Sunt președinte, dar sunt și tată. Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem foarte mândri de omul care este astăzi”, a spus Președintele într-o declarație luni, când procesul începea.

„Reziliența lui Hunter în fața adversității și puterea pe care a adus-o în recuperarea sa sunt o sursă de inspirație pentru noi. O mulțime de familii au persoane dragi care au depășit dependența și știu la ce ne referim”, a continuat el. „În calitate de Președinte, nu comentez și nu voi comenta cazurile federale în curs de soluționare, dar, ca tată, am o dragoste nemărginită pentru fiul meu, încredere în el și respect pentru puterea lui. Familia noastră a trecut prin multe împreună, iar eu și Jill vom continua să fim alături de Hunter și de familia noastră cu dragostea și sprijinul nostru.”

Procesul este în desfășurare la o săptămână după ce un juriu din New York a pronunțat 34 de capete de acuzare împotriva fostului Președinte Donald Trump pentru falsificarea documentelor de afaceri în încercarea de a acoperi plățile de bani pentru tăcere către o actriță porno.

Trump a denunțat verdictul și l-a acuzat în mod fals pe Biden că a orchestrat acuzațiile penale.

În interviul de joi, Biden l-a acuzat pe Trump că a încercat să submineze statul de drept punând la îndoială verdictul în propriul său proces penal. „Încearcă să o submineze”, i-a spus Biden lui Muir. „A avut un proces corect. Juriul a vorbit”.

Citește și