• Anna Morgan Lloyd va face 120 de ore de muncă în folosul comunității, va plăti o amendă de 500 de dolari și va fi plasată sub supraveghere timp de trei ani
  • Ea a recunoscut intrarea ilegală în Capitol și a semnat un acord cu procurorii
  • Miercuri, ea și-a cerut scuze în fața instanței, a familiei și a „poporului american”, spunând că a mers la Washington în acea zi pentru a-și arăta în mod pașnic sprijinul pentru Trump

Un tribunal federal american a anunțat prima sentință pentru un protestatar implicat în asaltul asupra Capitoliului. Anna Morgan Lloyd va face 120 de ore de muncă în folosul comunității, va plăti o amendă de 500 de dolari și va fi plasată sub supraveghere timp de trei ani, scrie AFP.

Anna Morgan Lloyd, în vârstă de 49 de ani, din Indiana, a primit pedeapsa, după ce a recunoscut intrarea ilegală în Capitol și a semnat un acord cu procurorii.

După asalt, Lloyd a scris pe Facebook că a fost „cea mai bună zi” din viața ei.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Miercuri, ea și-a cerut scuze în fața instanței, a familiei și a „poporului american”, spunând că a mers la Washington în acea zi pentru a-și arăta în mod pașnic sprijinul pentru Trump.

Mi-e rușine că totul s-a transformat într-o manifestare violentă. Și n-aș fi fost niciodată acolo dacă aș fi avut o idee că avea să se întâmple așa”, i-a spus Lloyd judecătorului. „Nu mi-am dorit niciodată să fac parte din ceva atât de rușinos pentru poporul nostru american.”

Procurorii au menționat că femeia nu a fost implicată în niciun fel de violență și distrugere, și nici în organizarea și coordonarea asaltului asupra Capitolului.

Judecătorul de la Curtea Districtuală a SUA, Royce Lamberth, a spus că s-a luptat cu ceea ce ar putea fi o sentință adecvată pentru Lloyd, deoarece consideră revolta ca fiind ceva foarte grav.

„Nu a fost o demonstrație pașnică. Nu a fost un accident”, a spus el. „A oprit funcționarea guvernului nostru”, a conchis judecătorul federal.